23.04.2024.

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća proslavljen 787. rođendan Grada Đurđevca

Objavljeno u kategorijama: Novosti

 sjednica gdj karlomRSX 3632


U prostorima Doma kulture danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća čime je službeno obilježen 787. rođendan Grada Đurđevca te blagdan zaštitnika grada svetog Jurja.  Svečanosti su uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak te pročelnici Melita Ivančić, Ljubica Belobrk Flamaceta i Marijan Štimac.

Na početku sjednice obratio se predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković koji je zahvalio vijećnicima na konstruktivnom radu u proteklom razdoblju i donošenju odluka koje su usmjerene na razvoj grada te svim partnerima koji sudjeluju u razvojnim projektima i pomažu da Đurđevac bude još razvijenije i naprednije mjesto za život. Sve ono što se zbivalo proteklih godina i način na koji se Đurđevac kao grad razvija prezentirao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

sjednica gdj asixxRSX 3412

„U zadnjih pet godina smo među top 10 gradova po povlačenju europskih sredstava. Imali smo i najveći proračun do sada u iznosu od 16 milijuna eura, od čega su izvorni prihodi pet milijuna eura što pokazuje koliko su značajna europska sredstva koja koristimo. Efikasna smo i mlada gradska uprava koja se nije umorila i čast nam je služiti zajednici“, poručio je gradonačelnik Janči.  

sjednica gdj asixxRSX 3466

Župan je svima uputio čestitku povodom Dana grada i blagdana svetog Jurja te realiziranim investicijama.  

WhatsApp Slika 2024 04 23 u 16.14.46 99469213

Lijepo je  doći u Đurđevac i svjedočiti svim postignućima kojima se jednako veselimo kao i vi. Drago mi je što je Županija u partnerstvu na projektima koje realizirate, a prati vas i naša Regionalna razvojna agencija PORA koja također ima ulogu u pripremi projekata kojima se poboljšavaju uvjeti života stanovnika na ovom području. Napravili ste sjajne stvari u turističkom sektoru i području socijalnih politika, postavili ste visok standard i ogledni ste primjer mnogima. Želim vam da ovaj razvojni put nastavite i u narednom razdoblju, Županija će i dalje biti partner i pomoći će da ovaj prostor Podravine doživi novi zamah“, istaknuo je župan te čestitao svim dobitnicima javnih priznanja.   

Prisutnima su se ispred jedinica lokalne samouprave obratili načelnik Općine Drnje Petar Dombaj te gradonačelnik Svete Nedjelje Dario Zurovec, a uime saborskih zastupnika Mario Radić. Govornici su zaželjeli svako dobro Đurđevčanima i cijeloj gradskoj vlasti te im čestitali na uspješnoj realizaciji mnogih projekata kao i razvoju samog grada.

sjednica gdj asixxRSX 3506

Svečanosti su prisustvovali i saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota, saborski zastupnik Tomislav Golubić, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž,  retor Sveučilišta Sjever Marin Milković, načelnici općina, počasni građanin Mladen Markač, ravnatelji i predstavnici županijskih i gradskih ustanova, članice i članovi Gradskog vijeća, predstavnici gospodarskog, društvenog i vjerskog života te mnogi drugi suradnici i gosti.  

WhatsApp Slika 2024 04 23 u 14.35.41 335e5071

U sklopu svečane sjednice dodijeljena su i javna gradska priznanja. Nagrada za životno djelo je uručena Željku Kožariću-Mrvici, za dugogodišnji angažman u razvoju kulture i turizma te promicanju ugleda Grada Đurđevca. Zlatna plaketa "Sveti Juraj" dodijeljena je - Eleonori Grgac i Miljenku Grgacu, za dugogodišnji društveni angažman u Gradu Đurđevcu, Petru Šegrtu zbog promicanja ugleda Grada Đurđevca u zemlji i inozemstvu te Trgovačkom društvu BISTRA d.o.o. povodom 70. godina uspješnog poslovanja. Povelja Grada Đurđevca dodijeljena je -  Renati Kovačić, Ljubici Dobravec, Krunoslavu Kranjcu i Nadi Kožar.

U ime svih nagrađenih govorom i zahvalom prisutnima se obratio ovogodišnji dobitnik Nagrade za životno djelo Željko Kožarić.

WhatsApp Slika 2024 04 23 u 14.35.41 6290aea1

 

Izvor fotografija: KKŽ; drava.info, I.Brkić

Služba ureda župana

Pročitano 132 puta