29.04.2024.

Najava - Nacionalni dan hitne medicinske službe

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Galerija tehnički zbor 76


U utorak, 30. travnja 2024. godine Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije obilježit će Nacionalni dan hitne medicinske službe, kojeg je na prijedlog Vlade Republike Hrvatske proglasio Hrvatski sabor 2013. godine kako bi se ukazalo na važnost i specifičnost hitne medicinske službe, dala podrška pružateljima hitnog medicinskog zbrinjavanja i potaknulo građane da ispravnim postupcima pozivanja hitne medicinske službe i pružanja prve pomoći do dolaska medicinskih timova doprinesu boljem zdravstvenom ishodu unesrećenog ili oboljelog građanina.

Nacionalni dan hitne medicinske službe obilježit ćemo na Zrinskom trgu u Koprivnici, Trgu svetog Jurja u Đurđevcu i Trgu Josipa Jurja Strossmayera u Križevcima, u utorak 30. travnja 2024. godine, od 10.00 do 12.00 sati, kojom prilikom ćemo građanima omogućiti uvid u unutrašnjost vozila hitne medicinske službe, opremu za održavanje života, te ih besplatno educirati o osnovnim mjerama održavanja života, s time da će se na Trgu J. J. Strossmayera u Križevcima besplatna edukacija građana održati uz uporabu AVD uređaja.

ZHM Koprivničko križevačke županije PNG

Pozivamo Vas da u navedenom vremenu posjetite jedan od trgova naše Županije s ciljem kontinuiranog obnavljanja vještine kojom sutra nekome možete spasiti život.

Izvor: Zavod za hitnu medicinu KKŽ

Služba ureda župana

Pročitano 264 puta