24.04.2024.

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Križevci obilježili 772. rođendan

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IB SS KZ 24042024 02


U dvorani Hrvatskog doma danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća kojom je obilježen 772. rođendan Grada Križevaca.  Svečanosti su uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak te pročelnici Darko Masnec i Ana Mušlek.

Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Frbežar je otvorio sjednicu i uvodno članicama i članovima Vijeća zahvalio na konstruktivnom radu tijekom proteklog razdoblja te dodao kako je Vijeće donosilo odluke koje su usmjerene na daljnji razvoj grada i svih naselja. 

Prigodnim govorom prisutnima se obratio gradonačelnik Mario Rajn koji je istaknuo važnost ljudi koji su glavna pokretačka snaga Križevaca.

IB SS KZ 24042024 15

„Odlučni smo u namjeri da Križevce postavimo na karti Hrvatske kao grad koji skrbi o svojim ljudima, ali isto tako i brine o održivom razvoju u skladu s prirodom. Zbog toga smo od osporavane početne ideje uspješno potaknuli građane da razmišljaju o građanskoj energiji kao ključu vlastite energetske neovisnosti. Danas se na križevačkim krovovima može vidjeti veliki broj solarnih elektrana, a zahvaljujući politici grada bit će ih još i više. Zakoračili smo u područje geotermalne energije, koja može postati dodatni benefit u razvoju grada“,  naglasio je Rajn te poželio svima da se ugodno osjećaju u Križevcima.

Župan Darko Koren se pridružio čestitkama te istaknuo važnost dugoročnog promatranja svih onih promjena koje su doprinijele razvoju grada.

IB SS KZ 24042024 18

„Sjećam se godina kada su Križevci izgledali puno drugačije nego danas. Ovo je grad kulture, obrazovanja, znanosti, pa i gospodarstva. Velik broj vas ovdje utkao je dio sebe u različite segmente života ovog grada. Siguran sam da predstoji puno toga što možemo u vremenu pred nama učiniti. Spomenuo bih početak rekonstrukcije zgrade Doma zdravlja, izgradnju Distributivnog centra za meso u poduzetničkoj zoni, dogradnju križevačke Gimnazije, a puno je i manjih projekata koje zajedno planiramo realizirati“, poručio je župan te čestitao svim Križevčankama i Križevčanima Dan grada, a posebno dobitnicima javnih priznanja koji su svojim radom pronijeli ime Križevaca.

IB SS KZ 24042024 07

Čestitku su uputili i Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, ispred predstavnika gradova Ivan Knez, gradonačelnik Biograda na Moru te izaslanik predsjednika Vlade RH državni tajnik Branko Hrg.

U sklopu sjednice dodijeljena su i priznanja Grada Križevaca – Plaketu Grada Križevaca dobili su Planinarsko društvo ‘Kalnik’ Križevci i Tomislava Tomac Topolovec. Priznanje Grada Križevaca su dobili Marijo Komazin, čipkarice dnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa Križevci i Zvonko Hleb. Plaketa u vatrogastvu pripala je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Križevci, a Priznanje u vatrogastvu je dodijeljena Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Lemeš.  

IB SS KZ 24042024 09

Sjednici su uz članice i članove Gradskog vijeća nazočili i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, načelnici općina, gradski pročelnici, ravnatelji županijskih i gradskih ustanova, dekanica Veleučilišta u Križevcima Marcela Andreata Koren, te brojni drugi gosti iz političkog, društvenog i gospodarskog života.

Izvor: epodravina.hr; prigorski.hr

Služba ureda župana

Pročitano 185 puta