15.05.2024.

Najava - Vrtićka virovska prkačijada i Mala virovska prkačijada

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 5307


Pozivamo Vas da podržite vrijedne vrtićarce i školarce koji će se okušati u pripremi malih tradicijskih kolača – prkača, a sve u sklopu 9. Virovske prkačijade.

Vrtićka virovska prkačijada na rasporedu je u petak, 17. svibnja s početkom u 8.30 sati u Dječjem vrtiću Zrno Virje, dok će se Mala virovska prkačijada održati istog dana s početkom u 9 sati u Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara Virje. Svoje će vještine u spravljanju malih kolača pokazati vrtićarci i školarci iz Virja te okolnih općina i gradova.

Podsjetimo, 9. Virovska prkačijada održava se od 17. do 19. svibnja 2024. godine u Virju. Glavni organizator je Općina Virje, pokrovitelji su Koprivničko-križevačka županija, Turistička zajednica KKŽ, Hrvatski kuharski savez, Taste of peace i Kuhari bez granica, tvrtke Podravka i Dergez,  a suorganizatori su Turistička zajednica područja Središnja Podravina, Društvo žena Virje, Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje i Dječji vrtić Zrno Virje.

Riječ je o prvom europskom festivalu malih tradicijskih kolača, a ove godine, uz domaće snage, sudjeluju i slastičari iz Italije,  Vijetnama, Paragvaja, SAD-a, Mađarske te Bosne i Hercegovine koji će predstaviti izvorne slastice svojih zemalja.

Zahvaljujući prkačima Virje će ponovno biti najslađe mjesto u Europskoj uniji!

Pozivamo Vas da popratite sve aktivnosti 9. Virovske prkačijade koja će posjetiteljima približiti slastičarsku i gastronomsku čaroliju Podravine i svijeta!

Detaljan program dostupan je OVDJE.

Plakat Virovska prkačijada 2024

Služba ureda župana

Pročitano 373 puta