17.05.2024.

Najava - 9. Virovska prkačijada

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Virovska prkačijada 2024


Pozivamo Vas na 9. Virovsku prkačijadu koja se održava od 17. do 19. svibnja 2024. godine u Virju. Riječ je o prvom europskom festivalu malih tradicijskih kolača, a ove godine, uz domaće snage, sudjeluju i slastičari iz Italije,  Vijetnama, Paragvaja, SAD-a, Mađarske te Bosne i Hercegovine koji će predstaviti izvorne slastice svojih zemalja.

Zahvaljujući prkačima Virje će ponovno biti najslađe mjesto u Europskoj uniji!

Manifestacija čiji se program proteže kroz tri dana sastoji se od stručnih predavanja i radionica, sajma tradicionalnih proizvoda i obrta, natjecanja učenika osnovnih škola i vrtića, natjecanja članica udruga žena iz Podravine i drugih krajeva u pripremi originalnih prkača – izvornih tradicionalnih sitnih kolača koji su se nekoć pripremali tijekom proslava i blagdana.

PlasnicaWhatsApp Slika 2023 05 20 u 16.49 1

Tu je i nekoliko cooking show događanja s poznatim promotorima kulinarstva i slastičarstva, predstavljanje učenika srednjih ugostiteljskih škola te zabavna ponuda s koncertima i različitim nastupima.

20230520 111654

Uz tradicionalnu Vrtićku i Malu virovsku prkačijadu te promociju ugostiteljskih zanimanja uz poznate promotore kulinarstva Stevu Karapandžu, Dragicu Lukin, Sandru Jadek i Dražena Đuriševića i ove godine će Virje posjetiti gosti iz cijele Hrvatske kojima je zagarantirana zabava uz slastice, koncerte, prigodna natjecanja i druženje pod velikim šatorom.

Plakat Virovska prkačijada 2024

Glavni organizator je Općina Virje, pokrovitelji su Koprivničko-križevačka županija, Turistička zajednica KKŽ, Hrvatski kuharski savez, Taste of peace i Kuhari bez granica, tvrtke Podravka i Dergez,  a suorganizatori su Turistička zajednica područja Središnja Podravina, Društvo žena Virje, Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje i Dječji vrtić Zrno Virje.

20230520 112232

Pozivamo Vas da popratite sve aktivnosti 9. Virovske prkačijade koja će posjetiteljima približiti slastičarsku i gastronomsku čaroliju Podravine i svijeta!

Detaljan program 9. Virovske prkačijade možete pogledati OVDJE.

Pročitano 567 puta