10.05.2024.

Koprivnička Gimnazija svečanom akademijom proslavila 118. rođendan

Svečana akademija 9


Svečanom akademijom u koprivničkom Domoljubu Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica danas je proslavila 118. rođendan. Svečanosti su prisustvovali župan Darko Koren sa zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem i pročelnicom Anom Mušlek dok je uime Grada proslavi nazočila zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice  Ksenija Ostriž.

Svečana akademija 3

Uvodno se prisutnim uzvanicima obratio ravnatelj škole Vjekoslav Robotić koji je istaknuo da je Gimnazija „Fran Galović“ obrazovni lider u našoj županiji, ali i šire.

Svečana akademija 6

Odradili smo brojne aktivnosti kako bi još više promovirali našu školu i učenike koji postižu sjajne rezultate na svim poljima. Škola smo koja ima najveći broj učenika na natjecanjima, drugi smo u državi po uspjesima u sportu, naši se učenici uspješno rješavaju državnu maturu i upisuju se na željene fakultete. Sve to ne bi bilo moguće bez velike podrške našeg osnivača Županije koja nas prati u svim potrebama te Grada s kojim gajimo partnerski odnos, hvala na svemu što činite za nas, a posebno za naše učenike i profesore“, poručio je ravnatelj Robotić.

Župan Koren je čestitao na svim uspjesima naglasivši kako koprivnička Gimnazija spada u sam vrh obrazovanja u Hrvatskoj.

Svečana akademija 8

Hvala vam na odličnoj suradnji i partnerstvu koje je na najvišoj razini. Veselimo se svim vašim uspjesima i nastojimo osigurati najbolje uvjete kako bi i zadržali prestižni status koji ste postigli. Srednja škola, posebno njen završetak je prijelomni trenutak u životu za mlade koji okreću novu stranicu u životu, želim vam da budete mudri u odabiru nastavka školovanja te da ostvarite svoje ambicije. Sretan vam 118. rođendan uz želju da ostanete na ovom putu izvrsnosti“, kazao je župan Koren.

Prigodnim riječima obratila se i zamjenica Ostriž koja je naglasila kako Gimnazija daje izvrsne temelje  za daljnji razvoj.

Svečana akademija 7

„Iz ove škole su proistekli mnogi uspješni znanstvenici i gospodarstvenici, ostvarili su sjajne karijere i uvijek ističu kako dolaze iz koprivničke Gimnazije. Važna je i ova mreža zajedništva između učenika koju ste uspostavili, sjajno je čuti da se međusobno podržavate i da s ponosom ističete odakle dolazite“, istaknula je zamjenica Ostriž.

Svečana akademija 10

Uz brojne učenike i profesore, svečanoj akademiji su prisustvovali i ravnatelji gradskih osnovnih škola te gosti i uzvanici iz društvenog i gospodarskog života grada koji su uživali u glazbenom programu koji su pripremili koprivnički gimnazijalci.

Služba ureda župana

Pročitano 243 puta