11.05.2024.

Manifestacija Križevci Gastro Fest privukla rekordan broj posjetitelja

Objavljeno u kategorijama: Novosti

DSC 6660 1


U subotu 11. svibnja održana je manifestacija Križevci Gastro Fest koje je ove godine zabilježila rekordnu posjećenost s preko 1000 prodanih ulaznica, gotovo tonu pripremljenog mesa domaće junetine brenda „Hrvatska junetina Udruge Baby Beef“  i velike količine priloga prigorskoga kraja. Sve to i ove godine uspješno su pripremili profesori i učenici Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci predvođeni kuharom Mišelom Doskočilom.

Zadovoljstvo ovako velikim odazivom na manifestaciju iskazali su potpredsjednik Udruge “Baby Beef”, ujedno i pokrovitelj manifestacije Zvonimir Širjan koji je naglasio kako hrvatska ima dokazanu kvalitetu domaćeg mesa te gradonačelnik Mario Rajn koji je istaknuo napore lokalne i regionalne samouprave u želji da se javnosti promoviraju domaći proizvodi.

DSC 6622 1

Čestitke organizatorima na uspješnoj organizaciji manifestacije uputio je župan Darko Koren koji je istaknuo da proizvodnja hrane možda i najznačajniji sektor u svakoj državi, posebno u ovakvim zahtjevnim vremenima.

„Među najrazvijenijim smo prostorima u stočarskoj proizvodnji u Hrvatskoj i nastojat ćemo to nadograditi u godinama koje su pred nama. Mogu najaviti jedan veliki projekt koji realiziramo s Križevcima i s Udrugom “Baby beef”, a to je izgradnja distribucijskog centra za meso koji će se graditi u poduzetničkoj zoni Gornji Čret i s time dati još jedan poticaj razvoju stočarske proizvodnje“, kazao je župan Koren.  

Manifestacija je održana u organizaciji Grada Križevaca, Udruge „Baby Beef“, Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci i Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o. te pod pokroviteljstvom Širjan d.o.o., Radnik d.d., Križevci produkt d.o.o., Kudelić d.o.o., Robin d.o.o. te KTC d.d.

Izvor: Grad Križevci; prigorski.hr

Služba ureda župana

 

 

Pročitano 305 puta