13.05.2024.

Župan održao prijem za medicinske sestre i tehničare povodom Međunarodnog dana sestrinstva

Prijem za medicinske sestre 20


Župan Darko Koren danas je u Županijskoj upravi držao tradicionalni prijem za medicinske sestre i tehničare povodom Međunarodnog dana sestrinstva koji se svake godine obilježava 12. svibnja u znak sjećanja na utemeljiteljicu modernog sestrinstva Florence Nightingale.

Tom prilikom župan je zahvalio svim medicinskim sestrama i tehničarima na humanosti, angažmanu i predanosti pozivu naglasivši kako svojim nesebičnim radom svakodnevno doprinose zaštiti i očuvanju zdravlja stanovnika naše županije.

Prijem za medicinske sestre 4

„Vaša vrijednost i uloga u društvu je neprocjenjiva, stručnost i predanost pozivu koji svakodnevno obavljate ne mogu zamijeniti nikakve tehnologije. Županija pruža punu podršku sestrinskoj profesiji koja jača zdravstveni sustav u cjelini, ulažemo u zdravstvenu infrastrukturu i opremu,  podižemo dostupnost i kvalitetu zdravstvene usluge, a kroz obrazovni sustav potičemo školovanje novih kadrova u zdravstvu. Smatramo kako zdravstveni sustav u Koprivničko-križevačkoj županiji dobro funkcionira, unatoč svim poteškoćama u zdravstvu s kojima se susreće cijela država. I na nacionalnoj razini napravljeni su značajni pomaci u stvaranju boljih materijalnih uvjeta koji će sigurno osigurati i veće zadovoljstvo na radnom mjestu“, kazao je župan te dodao kako će Županija i dalje pomagati u svemu što je potrebno kako bi građani imali visoku kvalitetu zdravstvene zaštite.

 Glavna sestra i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo OB Koprivnica Ruža Evačić je zahvalila Županiji na tradicionalnom prijemu koji medicinskim sestrama i tehničarima mnogo znači te na podršci u organizaciji dosadašnjih kongresa sestrinstva na kojima se svake godine unaprjeđuje znanje i razmjenjuju iskustva medicinske struke.

Prijem za medicinske sestre 6

„Struka medicinskih sestara zauzima 42 posto od svih ukupnih zdravstvenih djelatnika te smo velik potencijal. U budućnosti će vjerojatno još brojne medicinske sestre zauzeti ta radna mjesta. Naime, cijelo naše školovanje stječemo velika znanja, a treba posložiti kompetencije i otvoriti radna mjesta čemu se mi veselimo. Cilj je da naše pučanstvo prije i lakše dođe do savjeta i postupaka koje trebaju obavljati medicinske sestre. Čovjek koji je bolestan ne može biti sam, već mora biti u krugu zbrinjavanja kako bi mu poboljšali zdravlje ili ga vratili što prije njegovoj samostalnosti“, poručila je glavna sestra Evačić te pohvalila sinergiju i dobar odnos koji se gradi između sestara i tehničara u zdravstvenim ustanovama na području županije.

Prigodnim riječima obratili su se i glavna sestra županijskog Doma zdravlja i pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo Biserka Zlatar, glavna sestra županijskog Zavoda za hitnu medicinu Ljiljana Šoštarić, predstavnica medicinskih sestara ustanova kućne njege Đurđa Vizjak, predstavnik Društva nastavnika medicinskih sestara Hrvatske Damjan Abou Aldan, predsjednica Županijske Podružnice Hrvatske udruge medicinskih sestara Marina Friščić i predsjednica Podružnice Hrvatske komore medicinskih sestara Koprivničko-križevačke županije Željka Vondraček. Svi govornici su istaknuli geslo ovogodišnjeg Međunarodnog dana sestrinstva - „Naše sestre, naša budućnost“ te naglasili kako se jedino kroz suradnju na svim razinama te školovanje i edukaciju, što je prepoznala i Županija kroz upisne politike koje provodi, može postići krajnji cilj, a to je zadovoljstvo pacijenata kvalitetnom zdravstvenom uslugom.

Zahvalu na svemu što čine za zdravstveni sustav uputili su i ravnateljica Doma zdravlja KKŽ Mirjana Hanžeković, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu KKŽ Zlatica Kučko Gudelj te ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić. Ravnatelji su također naglasili važnost sinergije između ustanova te medicinskog osoblja dodavši kako ustanove uz pomoć Županije, koja mudro promišlja poteze u vezi zdravstvenog sustava, nastoje osigurati dobre radne uvjete i pratiti tehnološke procese.  

Prijem za medicinske sestre 19

Dodajmo na kraju kako su današnjem prijemu su prisustvovali i zamjenika župana Ratimir Ljubić te pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek.

Služba ureda župana  

Pročitano 319 puta