13.05.2024.

Predstavnici društava Crvenog križa na tradicionalnom prijemu u Županijskoj upravi

Prijem CK 16


U Županijskoj upravi danas je održan tradicionalni prijem župana Darka Korena za predstavnike županijskog i gradskih društava Crvenog križa povodom obilježavanja Međunarodnog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Prijem CK 22

 

Župan Koren je zahvalio na odličnoj suradnji te čestitao na postignućima koja društva postižu te podsjetio kako je naša županija već godinama u državnom vrhu po broju doza darovane krvi na broj stanovnika te je u proteklih 10 godina bila na prvom mjestu.

Prijem CK 3

„Sve to je proizašlo iz nesebičnog rada te humanosti i požrtvovnosti koju iskazuju djelatnici Crvenog križa, volonteri i brojni darivatelji krvi jer sudjelovati u radu Crvenog križa je poziv i trajno opredjeljenje prema dobru i ono je osobito važno u današnjim kriznim vremenima. Velik doprinos dajete i u županijskom sustavu civilne zaštite, pokazali ste u brojnim situacijama da se na vas itekako može računati. Želimo vam još mnogo uspješnih akcija te da svojim angažmanom i dalje potvrđujete predanost u očuvanju i zaštiti ljudskih života“, istaknuo je župan Koren.

Predsjednica Društva Crvenog križa KKŽ Đurđica Trbus je zahvalila Županiji na stalnoj podršci koja omogućuje dobro funkcioniranje županijske i gradskih organizacija Crvenog križa te podsjetila kako su iznimno ponosni na darivatelje krvi, na članove Kluba 100 te na Klub dijabetičara Slatko srce koji svojim aktivnostima dodatno promoviraju vrednote na kojima se temelji rad u Crvenom križu.

Prijem CK 7

Prigodnim riječima su se obratile i ravnateljica Društva Crvenog križa KKŽ Adela Sočev, ujedno i ravnateljica GDCK Koprivnica,  ravnateljica  GDCK Đurđevac Sofija Paša i ravnateljica GDCK Križevci Antonija Pukec koje su predstavile aktivnosti te postignuća društava kroz proteklih godinu dana naglasivši kako se rad društava u velikoj mjeri temelji na volonterima, a velika se pažnja poklanja i edukacijama te daljnjim usavršavanjima kako bi sustav djelovao još bolje.

Prijem CK 14

Na rad društava su se osvrnuli i predsjednik GDCK Koprivnica Vjekoslav Štimac, predsjednica GDCK Đurđevac Dubravka Jaković te predsjednik GDCK Križevci Franjo Husinec koji su uz zahvalu Županiji istaknuli važnost prenošenja duha volonterizma na mlađe generacije, posebno one u vrtićima i školama kako bi se od rane mladosti usadila svijest o potrebi altruizma u društvu kojem danas upravo suosjećanje s nedaćama drugog čovjeka sve više nedostaje.

Tradicionalnom susretu s predstavnicima društava Crvenog križa prisustvovali su i zamjenika župana Ratimir Ljubić te pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek.

Služba ureda župana

     

   

 

 

 

Pročitano 164 puta