13.05.2024.

Županijski savjet umirovljenika održao sjednicu

Objavljeno u kategorijama: Novosti

20240513 090205


U prostorijama Županijske uprave u ponedjeljak, 13. svibnja održana je 6. sjednica  Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije kojoj su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Ana Mušlek.

Sastanak je otvorio predsjednik Savjeta Željko Pintar nakon čega se prisutnima obratio zamjenik župana Ratko Ljubić koji je pohvalio rad Savjeta te njihovo zalaganje za poboljšanje kvalitete života starijih osoba.

Pročelnica Mušlek izvijestila je prisutne o provođenju Odluke o sufinanciranju smještaja u domovima za starije i nemoćne osobe kojom se do kraja travnja ove godine omogućilo sufinanciranje za 285 korisnika iz 33 doma. Dodala je kako je s početkom godine povećana visina pomoći u skladu s prosječnim mirovinama te da Županija sufinancira smještaj starijim osobama s područja naše županije  smještenim u domovima izvan područja županije.

Uspješno se provodi i program Pomoć pa se tako usluga tijekom prošle godine pružala na području 19 općina, bilo je obuhvaćeno 236 korisnika, a utrošeno je ukupno 244.897,60 eura.

20240513 090157

Ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Željka Koluder Vlahinja je izvijestila o aktivnostima koje se provode u Domu te istaknula kako je projekt proširenja kapaciteta za 23 korisnika gotov te se čeka izvor financiranja.

Predsjednik Udruge umirovljenika Đurđevac Tomo Jozek je dodao kako se izgradnja Doma u Đurđevcu s kapacitetom za 122 korisnika očekuje krajem iduće godine. V.d. predstojnika Županijske službe za socijalnu skrb Danijel Rušak upoznao je prisutne o novom Zakonu o inkluzivnom dodatku koji je stupio na snagu početkom godine te o novom preustrojavanje Zavoda koje slijedi.

Služba ureda župana

Pročitano 221 puta