15.05.2024.

Županijsku upravu posjetilo izaslanstvo mađarskog grada Csurga

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Međunarodna suradnja i EU fondovi

Sastanak KKŽ Csurgo 21


U prostorijama Županijske uprave jučer je održan sastanak s izaslanstvom mađarskog grada Csurga koje je predvodio gradonačelnik Janoš Fustos. Župan Darko Koren je zahvalio na posjeti i želji da se još više ojačaju veze između Koprivničko-križevačke županije i Csurga te istaknuo kako nas s mađarskim gradovima i pokrajinama vežu prijateljstvo i potpisani sporazumi  u proteklim godinama, posebno u području poljoprivrede i turizma, zajedničkog sudjelovanja u EU projektima te razvoju i promociji obrazovanja, kulture i sporta.

Sastanak KKŽ Csurgo 22

Župan je predstavio rad Županijske uprave i glavna  društvena, gospodarska i kulturna obilježja županije te naglasio kako se na ovom prostoru trenutno odvijaju značajne kapitalne investicije vrijedne preko 700 milijuna eura. Ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić je dodala kako smo s Mađarskom u proteklom razdoblju u sklopu prekogranične suradnje realzirali 25 projekata u vrijednosti većoj od pet milijuna eura.

Sastanak KKŽ Csurgo 20

Gradonačelnik Csurga je čestitao na svim uspjesima Županije te predstavio grad Csurgo  i projekte za daljnji razvoj poručivši kako je Csurgu interes ojačati suradnju posebno u područjima turizma, gospodarstva te kulturne i obrazovanja. Zahvalio je i na pisanici koja je Gradu poklonjena u sklopu projekta Turističke zajednice KKŽ „ Pisanica od srca“ i koja svake godine krasi trg u Csurgu.      

Sastanak KKŽ Csurgo 7

Sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijski pročelnici te ravnateljice i predstavnice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području KKŽ, PORA Regionalne razvojne agencije KKŽ, HGK ŽK Koprivnica, Obrtničke komore KKŽ i Turističke zajednice KKŽ.

Sastanak KKŽ Csurgo 15

Služba ureda župana

Pročitano 315 puta