17.05.2024.

Đurđevačka Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva proslavila 60. rođendan

Objavljeno u kategorijama: Novosti

batch resize IMG 6921


U Domu kulture u Đurđevcu u četvrtak, 16. svibnja održana je svečana proslava 60. godišnjice postojanja Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva.

Tijekom svih šest desetljeća škola je mijenjala nazive, ravnatelje, nastavnike i usmjerenja, no dosljedno je stremila k izvrsnosti, istaknuo je Tomislav Ostojić te dodao kako je Gimnazija kroz godine bila prozor u svijet za tisuće učenika te ishodište njihovog akademskog uspjeha. Zahvalio je svima koji su u postojanje gimnazije utkali godine svog truda i rada.

batch resize IMG 6961

Na uspjesima je čestitao i župan Darko Koren koji je naglasio kako je đurđevačka Gimnazija prepoznata po brojnim uspjesima te zahvalio na odličnoj suradnji i partnerstvu. Dodao je i kako Županija kroz svoja zalaganja nastoji osigurati najbolje uvjete za rad škole koja je iznjedrila mnoga poznata lica.

batch resize IMG 6940

Prisutnima se obratila i zamjenica predsjednika Gradskog vijeća Grada Đurđevca Kristina Benko Markovica, a svečanosti su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici Melita Ivančić, Ana Mušlek i Marijan Štimac te brojni sadašnji i bivši učenici, profesori i djelatnici škole.

batch resize IMG 6931

U prigodnom programu koji je moderirala učenica Tamara Šimunic, obratila se bivša učenica i profesorica, književnica Božica Jelušić, predsjednica Vijeća roditelja Adela Šimunic Smiljanec, a nastupili i sudjelovali Petra Cik, David Kuzmić, Anđela Lenhard Antolin, ŽVS Đurđevčice, Lara Gregurec i školski band Antares, Marko Dautanec, Dora Trogrlić, Anđelo Jurkas, Dobri dečki, Nika Ivandija i Djevojački zbor.

Završnu riječ održao je profesor Zdravko Seleš.

Izvor: Podravski radio

Služba ureda župana  

Pročitano 344 puta