21.05.2024.

Najavljena 4. humanitarna biciklijada „Biciklirajte s nama za one koji ne mogu“

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 7242


U prostorijama Županijske uprave danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavljena 4. humanitarna biciklijada „Biciklirajte s nama za one koji ne mogu“, a ispred Županijske uprave prisustvovali su joj zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Melita Ivančić. Biciklijadu povodom obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze tradicionalno organiziraju Županijsko Društvo multiple skleroze i Biciklistički klub „Rotor“ Koprivnica uz suorganizaciju i pokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije.

Predsjednica Društva Radmila Funtek  je istaknula kako je ovo četvrto izdanje biciklijade koja ima humanitarni karakter, a cilj je senzibilizirati javnost sa multiplom sklerozom te pokazati da se može biti aktivan unatoč bolesti.

IMG 7222

„Trenutno imamo 107 članova u našem Društvu, a prema saznanjima još je toliko ljudi i izvan Društva koji boluju od ove bolesti koju zovemo bolest s 1000 lica. Ovakve aktivnosti su od velikog značaja, želimo pokazati svima da se treba s optimizmom boriti i ići kroz život. Hvala svima koji nam pomažu, našim sponzorima i partnerima, Gradu, a posebno Županiji koja uvijek iskazuje razumijevanje za naše potrebe“, kazala je predsjednica Funtek.

IMG 7220

O aktivnostima koje provode govorila je tajnica Društva Marijana Solina te naglasila kako će u četvrtak 23. svibnja u 15 sati u prostorima COOR Podravsko sunce biti održano predavanje i antistres radionica „udahni mir – izdahni stres“ koju će voditi prim.dr.sc. Davorka Gazdek, dok će u znak potpore 29. svibnja Gradska vijećnica u Koprivnici biti osvijetljena narančastim svjetlom. Biciklijada u subotu 25. svibnja  je središnji dio obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze, okupljanje je u 9 sati na koprivničkom Zrinskom trgu, a start je u 10 sati.

IMG 7227

„Pozivamo sve da se priključe, nema kotizacije niti posebne prijave, bitna je dobra volja. Biciklijada je humanitarnog karaktera te će sva sredstva koja prikupimo biti usmjerena na financiranje terapije ultrazvukom po metodi Hansa Seltzera za naše članove. Želimo skinuti stigmu i predrasude o bolesti te se nadamo da će nas velik broj građana podržati u ovoj humanitarnoj priči“, kazala je tajnica Solina i zahvalila i članu BK Rotor Tomislavu Lončaru koji je inicijator biciklijade.

Poziv građanima je uputio i zamjenik Ljubić koji je poručio da Županija veliku pozornost pridaje javno zdravstvenim akcijama te se kroz razne županijske programe nastoji podići razina kvalitete života naših sugrađana koji boluju od različitih bolesti.

IMG 7235

„ Želimo osvijestiti javnost, potaknuti ljude na aktivnost, ali i ukazati na važnost prevencije te nužnost pružanja podrške onima koji boluju. Potreban je još aktivniji angažman cijele zajednice u poboljšanju kvalitete života oboljelih od ove teške bolesti, a posebno smo senzibilizirani za udruge koje brinu i pomažu osjetljivim društvenim skupinama. Županija će uvijek biti partner i podrška u svim aktivnostima udruge“, istaknuo je Ljubić te pozvao sve da podrže ovu humanitarnu akciju.

Plakat DMS biciklijada2024

Dodajmo kako će se sudionici biciklijade kretati rutom : Zrinski trg – Ulica Antuna Nemčića – Križevačka ulica – „mali pothodnik“ Cvjetna ulica – Crnogorska ulica – Rečki vinogradi – Lugarska kućica Dugačko brdo – Planinarska kuća Rudi Jurić.

Služba ureda župana  

 

 

 

 

 

 

 

Pročitano 422 puta