27.05.2024.

Na bušotini u Molvama održana vatrogasna vježba

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

viber slika 2024 05 24 14 43 38 940


Tvrtka INA d.d. tradicionalno svake godine tijekom svibnja, mjeseca zaštite od požara, provodi razne aktivnosti promocije i podizanje razine znanja o važnosti vatrogastva i zaštite od požara, a tim povodom prošlog je petka na Plinsko kondenzatnoj bušotini Mol 34 u Molvama održana završna pokazna-taktička vatrogasna vježba odziva u hitnim situacijama prema planiranom scenariju u suradnji sa vanjskim snagama.

viber slika 2024 05 24 14 43 38 972

U vježbi u kojoj je sudjelovalo 54 sudionika - profesionalni vatrogasci PVPG INA Molve na CPS-u Molve, DVD Molve, DVD Virje, JVP Đurđevac sa opremom i vozilima te žurne službe sustava civilne zaštite simuliran je udar vozila u hidraulički vod dubinskog sigurnosnog ventila bušotine, gdje dolazi do pomaka i propuštanja plina.

Cilj vježbe kojoj je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić  bila je provjera osposobljenosti i opremljenosti te usklađenosti djelovanja svih sudionika u akcijama izvanrednih situacija zaštite i spašavanja, interventnog gušenja bušotina, gašenja požara te sanacija mogućih šteta po okoliš.

Služba ureda župana

Pročitano 206 puta