28.05.2024.

U Koprivnici održana promocija srednjih škola, programa i zanimanja

20240528 1049050


U sklopu promocije upisa u srednje škole, Koprivničko-križevačka županija u suradnji s partnerima - Obrtničkom komorom KKŽ, HGK Županijskom komorom Koprivnica, PORA Regionalnom razvojnom agencijom i HZZ - Područnim uredom Križevci te srednjim školama u sva tri županijska grada organizira prezentaciju srednjih škola i zanimanja, a danas je prezentacija održana u Koprivnici u prostoru Centra kompetentnosti KKŽ gdje su se predstavile Obrtnička škola Koprivnica, Srednja škola Koprivnica i Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica.

Župana Darka Korena, zamjenika župana Ratimira Ljubića  i pročelnice Melitu Ivančić i Anu Mušlek su dočekali ravnatelji  Obrtničke škole, Srednje škole Koprivnica i Gimnazije Fran Galović – Zlatko Martić, Mario Latin i Vjekoslav Robotić koji su zajedno s nastavnicima i učenicima prezentirali programe i zanimanja koja njihove škole nude.

IMG 8007

Promocija zanimanja i škola izazvala je velik interes kod osnovnoškolaca završnih razreda s koprivničkog područja, a sudeći prema broju učenika koji je obilazio štandove škola, mnogi od njih su prikupili potrebne informacije koje će im pomoći u odabiru škole u kojoj će nastaviti školovanje.

20240528 095102

Ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić je uime domaćina zahvalio Županiji i partnerima na mogućnosti da se škole učenicima prezentiraju direktno i neposredno te naglasio kako Obrtnička škola, posebno u novoizgrađenom Centru kompetentnosti nudi velik broj modernih programa koji izazivaju sve veći interes kod učenika.

IMG 8048

Župan Koren je kazao kako Županija već petu godinu provodi ovakve aktivnosti u cilju da što više približi sve relevantno od programa i zanimanja koje se učenicima nude na našem području, i to u sva tri županijska grada.

IMG 8077

„Velik broj učenika koji je danas ovdje govori kako sve ovo ima itekako smisla, posebno jer učenici imaju prilike direktno razgovarati s srednjoškolcima i njihovim profesorima, informirati se pobliže o svemu što ih zanima i na kraju donijeti odluku gdje žele nastaviti školovanje. Županija je izdala i Vodič za srednje škole u kojem su sabrane sve informacije te detaljno predstavljena strukovna zanimanja i gimnazijski programi. U školskoj godini 2024./2025. na raspolaganju  je gotovo 60 zanimanja, 51 razredni odjel i 1.166 slobodnih mjesta u prvim razredima. Vjerujem da će sve ovo biti od pomoći kako bi odluka bila što bolja, potpunija i kvalitetnija“, istaknuo je župan Koren.

IMG 8146

Župan je sa suradnicima potom obišao štandove škola na kojima su ravnatelji, nastavnici i učenici prezentirali svoje programe.

 Prezentacija srednjih škola se nastavlja sutra u srijeda, 29. svibnja 2024. u vremenu od 9,00 do 12,00 sati u dvorani Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci.

Služba ureda župana

Pročitano 455 puta