29.05.2024.

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske u Koprivnici položeni vijenci i zapaljene svijeće

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Polaganje vijenaca Dan državnosti 2024 1


U skladu s tradicijom svečanog obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, danas je kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu u Koprivnici održano svečano polaganje vijenaca te su zapaljene svijeće u spomen hrvatskim braniteljima i civilima stradalima u Domovinskom ratu.

Polaganje vijenaca Dan državnosti 2024 36

Uz svečani postroj MUP-a PU koprivničko-križevačke vijence su položila izaslanstva -Koprivničko-križevačke županije koju je predvodio župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem i predsjednikom Županijske skupštine Damirom Felakom, Grada Koprivnice predvođena gradonačelnikom Mišelom Jakšićem, Ministarstva hrvatskih branitelja – Područnog odjela Koprivnica i predstavnice udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te predstavnici MORH-a i MUP-a. Počast palim suborcima, paljenjem svijeća odali su i brojni predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Polaganje vijenaca Dan državnosti 2024 8

Župan je tom prilikom poručio kako se ove godine poklapaju dva velika hrvatska blagdana čime obilježavanje još više dobiva na značaju.

Ove godine Dan državnosti i blagdan Tijelova obilježavamo na isti dan pa je i to na simboličan način pokazatelj što su sve dali naši branitelji koji su nas povijesno zadužili – svoje tijelo, obitelji i sve ono najvrjednije što su imali kako bismo mi dalje sudjelovali u stvaranju i razvoju hrvatskog društva“, naglasio je župan te svim građanima čestitao Dan državnosti, koji se obilježava u spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 1990. godine.

Čestitku je uputio i koprivnički gradonačelnik Jakšić koji je položio vijenac i zapalio svijeće u pratnji zamjenice Ksenije Ostriž.

„Braniteljima dugujemo najviše jer je pitanje bi li i nas bilo bez njih. Ovi su datumi prilika i za retrospektivu, a naravno da uvijek postoji doza kritičnosti, no kad sve zbrojimo i oduzmemo možemo i trebamo biti ponosni na našu zemlju, sve ljude koje imamo i upravo nam to treba biti motiv da ju i dalje nastavimo razvijati kao modernu europsku državu“, kazao je Jakšić.

Polaganje vijenaca Dan državnosti 2024 38

Molitvu za poginule i nestale hrvatske branitelje i njihove obitelji  je predvodio velečasni Ozren Bizek, a sveta misa kojoj su  uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Melita Ivančić održana je u kapeli Svetog Florijana u Koprivnici.

Polaganje vijenaca Dan državnosti 2024 43

Služba ureda župana

Pročitano 404 puta