29.05.2024.

Otvorena modernizirana cesta između naselja Gornji Križ – Široko Selo

Objavljeno u kategorijama: Novosti

20240529 1132230


Lokalna županijska cesta LC26083 koja povezuje naselja Gornji Križ u sastavu Općine Zrinski Topolovac i naselje Široko Selo u sastavu Općine Sokolovac dobila je dugo očekivani asfalt. Radovi na izvanrednom održavanju dionice dužine 1.511 metara provedeni su temeljem Sporazuma o zajedničkom sufinanciranju radova između Općine Sokolovac i Županijske uprave za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije u postotnom omjeru 50/50.

20240529 111418

Svečanom otvorenju ceste koja povezuje Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju prisustvovali su i župani Darko Koren i Marko Marušić, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak,  načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj, načelnica Općine Zrinski Toplovac Jasna Mikles Horvat, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković te suradnici, mještani i drugi uzvanici.  

IMG 8492

Prigodnim riječima uvodno su se obratili načelnik Bakšaj i načelnica  Mikles Horvat koji su izrazili zadovoljstvo što je ovaj projekt zajedničkim snagama uspješno priveden kraju na zadovoljstvo mještana obiju županija, a čestitku na realizaciji je uputio i prvi načelnik Općine Sokolovac Damir Felak.

 Župan Koren i župan Marušić nisu krili zadovoljstvo što je ova cesta koja povezuje dvije prijateljske županije unaprjeđena i modernizirana, poručivši kako je ovime ostvaren tek jedan od brojnih zajedničkih ciljeva koje dvije županije planiraju u budućem razdoblju.

IMG 8518Modernizacijom ove dionice, još smo više i bolje povezani, na zadovoljstvo svih mještana koji prometuju ovim pravcem. Dugo se čekalo na realizaciju, sretni smo što je ta priča sada privedena kraju te što će putovanjem od sada biti mnogo lakše i sigurnije za sve sudionike u prometu, poručili su župani.   

IMG 8538

Dodajmo kako su radovi prema ugovornom troškovniku iznosili 230.489 eura s uključenim PDV-om, a sastojali su se od pripremnih, zemljanih te asfalterskih radova koje je izvelo PODUZEĆE ZA CESTE d.o.o. iz Bjelovara.

Služba ureda župana

Pročitano 331 puta