31.05.2024.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općina Kloštar Podravski proslavila 31. obljetnicu

Objavljeno u kategorijama: Novosti

z4


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća danas je Općina Kloštar Podravski u Domu kulture proslavila trideset i jednu godinu svojeg postojanja kojoj su prisustvovali brojni gosti iz političkog i javnog života općina, županije i državnog vrha. 

Sjednici je prisustvovao potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić, general pukovnik i počasni mještanin Općine Mladen Markač, saborski zastupnici Darko Sobota, Mišel Jakšić, Tomislav Golubić i saborska zastupnica Vesna Bedeković. U ime Županije sjednici je nazočio župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem, predsjednikom Županijske skupštine Damirom Felakom, pročelnicom Melitom Ivančić i pročelnikom Marijanom Štimcem te predsjednicom županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vericom Rupčić. Među gostima nazočili su i brojni načelnici iz Koprivničko-križevačke te susjednih županija, načelnik pobratimljene Općine Jasenice Stipe Vulić sa suradnicima, predstavnici udruga i ustanova, kao i gospodarstva.

Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog Vijeća Marija Šimunko te se osvrnula na prethodno razdoblje u kojem su realizirani brojni projekti s ciljem poboljšanja uvjeta i kvalitete života mještana Općine.GDJ 1968

Uvodno se okupljenima obratio načelnik Općine Siniša Pavlović te čestitao svim izabranim saborskim zastupnicima, naglasivši kako će im biti potrebna i nadalje njihova pomoć u provođenju najavljenih projekata. O realiziranim projektima  i onima koji su u realizaciji čija vrijednost iznosi 32 milijuna eura, a koji se provode uz podršku Koprivničko-križevačke županije, Vlade RH i resornih ministarstava, načelnik Pavlović je posebno istaknuo projekte koji će u budućnosti biti od izuzetne važnosti za daljnji razvoj Općine, a za koje su ishođene građevinske dozvole, riječ je o izgradnji Termi  Kloštar Podravski i Doma za starije i nemoćne osobe za 120 korisnika. Zahvalivši svima na pomoći i razumijevanju načelnik je istaknuo i sva ostala ulaganja u demografske mjere s ciljem zadržavanja i ostanka stanovništva na području općine.

U ime prisutnih načelnika obratio se načelnik Općine Gola Stjepan Milniković naglasivši zajedništvo i domoljublje, kao i načelnik pobratimljene Općine Jasenice Stipe Vulić s naglaskom na izvrsnu suradnju s Općinom i načelnikom Pavlovićom.GDJ 1991

Župan Darko Koren je pozdravio sve prisutne, a posebno „ambasadora“ naše Županije general pukovnika Mladena Markača koji je najveći promotor naše Županije i naših općina u svakom dijelu naše domovine. O suradnji s Općinom i projektima je rekao: „Želio bih da sve općine budu kao općina Kloštar Podravski, ne samo po svim postignućima i uspjesima, jer su i druge naše općine uspješne,  već po duhu zajedništva koje je tu zaista primjetno“ i dodao: „Općina funkcionira na jedan optimalan način koristeći sve svoje potencijale i mogućnosti koje posjeduje kroz suradnju s Vladom RH, ministarstvima i Županijom na jedan uspješan način čiji rezultati su vidljivi. Vjerujem da će projekt Termi Kloštar Podravski biti realiziran te da će to doprinijeti dodatno razvoju ovog prostora“. Župan je naglasio i da je u općini mnogo projekta u kojima je Županija imala svoju ulogu, a posebno je izdvojio novu školsku-sportsku dvoranu koju su Županija i Općina zajedno izgradili.z3

Saborski zastupnik i načelnik općine Kalinovac te izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora Darko Sobota također je pozdravio sve prisutne i zahvalio se čelnicima Županije, svim ministarstvima i predsjedniku Vlade na sinergiji s jedinicama lokalne samouprave. Istaknuo je kako je „projekt aglomeracija koja je u toku benefit za sve nas i buduće generacije“ te pohvalio Općinu koja je trenutno veliko gradilište što je dokaz rada i investicija te čestitao načelniku i svim suradnicima na realiziranim  projektima.

GDJ 2019

U svom obraćanju general pukovnik  i počasni mještanin Općine, Mladen Markač naglasio je kako svi volimo zajedništvo, baš kakvo je bilo i u Domovinskom ratu te pozvao okupljene na zajedništvo i u miru.

Na kraju svečanog dijela sjednice u ime predsjednika Vlade RH obratio se potpredsjednik Vlade i Ministar obrane Ivan Anušić, koji je istaknuo važnost realiziranih i najavljenih projekata, kao i ustrajnost u planovima i vizijama jer su takvi projekti nositelji budućeg razvoja. Osobnu potporu dao je projektu izgradnje Termi, ako i Vlade RH te istaknuo nevjerojatne geotermalne potencijale ovog prostora „ koji su ogromna mogućnost i za gospodarski i demografski oporavak“.

GDJ 2040

Potpredsjednik Anušić osvrnuo se i na važnost teritorijalnog ustroja, kao i ulogu jedinica lokalne samouprave i svih općina „ jer da nema Općine Kloštar Podravski ni jedan od danas nabrojenih projekata ne bi mogao biti ostvaren“ te dao podršku svim načelnicima i zaželio svim mještanima puno uspjeha u budućnosti.

Današnju svečanost uveličale su članice glazbenog sastava Gorbonuk uz glazbenu pratnju fra Ivana Širokog i učenice Katje Šokec.  


Služba ureda župana

Foto: Đuro Grčić

Pročitano 255 puta