09.06.2024.

U Đurđevcu održan 22. Dječji međunarodni festival Kukuriček 2024.

DSC 4367


U organizaciji Udruge Kukurijek i Turističke zajednice Grada Đurđevca, jučer je u Đurđevcu održan 22. Međunarodni dječji glazbeni festival „Kukuriček 2024“. U ime organizatora mnogobrojnu je publiku pozdravio gradonačelnik Hrvoje Janči, a festivalu je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova KKŽ Verica Rupčić.

 Maleni izvođači iz cijele države te gosti iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije  predstavili su se 21 pjesmom, a Stručni žiri je Grand Prix – pobjedničku pjesmu festivala dodijelio Dječjem zboru OŠ Petra Preradovića iz Pitomače za pjesmu „Boje svijeta“, dok je srca posjetitelja i nagradu publike osvojio dječji zbor DV Maslačak iz Đurđevca za pjesmu „Moje igračke“. Nagrada za najbolji tekst pripala je Aleksandru Horvatu za pjesmu „Boje svijeta“, nagrada za najbolji aranžman Davoru Jendrašiću isto za pjesmu „Boje svijeta“, a nagrada za najbolju glazbu Dariu Balekiću za pjesmu „Eko Heroj“.

U kategoriji najboljih zborova prvo mjesto osvojio je Dječji zbor DV Sretna djeca iz Novog Marofa za pjesmu „Sretna djeca“. Drugo mjesto osvojio je Dječji zbor Arija iz Đakova za pjesmu „Eko heroj“, a treću nagradu u kategoriji zborova osvojio je Dječji zbor Glumišne družine Virje za pjesmu „Tata, čitaj mi priču“.

U kategoriji najboljih solista do 10 godina prvo mjesto osvojila je Emily Hegeduš iz Grabrovnice za pjesmu „Glazba i ja“. Drugu nagradu osvojio je Luka Matošević iz Novog Travnika za pjesmu „Želja“, a treću nagradu osvojila je Mia Ančić iz Splita za pjesmu „Ljetni đir“.

U kategoriji najboljih solista do 15 godina prvo mjesto osvojila je Mia Ištvanić iz Zagreba za pjesmu „Spavamo mi“. Drugu nagradu osvojili su Etel i Pal Barši iz Punata za pjesmu „Dolazi početak“, a treću nagradu osvojila je Mona Mujović iz Crne Gore za pjesmu „Zagrljaj“.

DSC 4481

 

Izvor: Grad Đurđevac; D. Borozan; Kukuriček

Služba ureda župana

Pročitano 192 puta