14.06.2024.

Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Gola

Objavljeno u kategorijama: Novosti

20240614 110202


Općina Gola danas je u dvorani Društvenog doma  obilježila Dan općine svečanom sjednicom Općinskog vijeća kojoj su uz brojne uzvanike uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnici Melita Ivančić i Darko Masnec.

20240614 111433

Uvodno se obratio predsjednik Općinskog vijeća Marijan Lukčin koji je pozdravio sve prisutne te kazao kako su odluke Vijeća kroz proteklo razdoblje donošene  u cilju poboljšanja kvalitete življenja na prostoru općine što je i vidljivo s obzirom na brojne projekte koje Općina provodi.

20240614 111305

Načelnik Općine Stjepan Milinković je zahvalio Županiji, kolegama načelnicima, ustanovama  i svim ostalim partnerima na velikoj potpori te naglasio kako je Gola prostor kontinuiteta i brige za sve dobne skupine te da se ostvaruju svi postavljeni strateški ciljevi Općine.

20240614 112240

„Ostvarujemo sve ono što smo planirali, od brige za najmlađe gdje smo u procesu izgradnje novog vrtića, opremili smo  i podigli vatrogastvo na najvišu razinu, pomažemo poljoprivredu i stočarstvo jer smo kolijevka uzgoja simentalskog goveda, razvijamo turizam i koristimo naše prirodne ljepote, a krećemo i s projektom Interpretacijskog centra Bolenov dravski put koji je vrijedan preko tri milijuna eura.  Dostupna zdravstvena zaštita također nam je važna, a nećemo zapostaviti ni udruge i sve one koji mogu doprinijeti zajedništvu i kvaliteti života. Najvažnija nam je demografska opstojnost, a sve toga ne bi bilo da nema zajedništva, ljubavi i prijateljstva na ovim prostorima“, istaknuo je načelnik Ljubić.

Uime načelnika općina obratio se načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj.

20240614 113301

„Nisam još nikada došao ovdje da se nešto nije gradilo za potrebe ovih radišnih ljudi i radišne općine. Želim vam da se općina razvija tempom kao i do sada, ovo nije slijepo crijevo, već prekrasna sredina koja zaslužuje sve što se ovdje događa“, kazao je načelnik Bakšaj.

Zamjenik Ljubić je čestitao na svim uspjesima općine te naglasio snažno partnerstvo Županije i Općine.

20240614 113542

„Lijepo je biti u općini u kojoj se puno radi i gdje je briga za svakog pojedinca jednaka. Raste broj djece, broj skupina u vrtićima, a Općina je partner u brojnim aktivnostima. Županija daje snažnu podršku za projekte koje pokrećete, stvara najbolje uvjete u vašoj osnovnoj školi u kojoj je obnovljena kuhinja i izgrađeno novo sportsko igralište. Pred nama je i Interpretacijski centar Bolenov dravski put koji ćemo izgraditi u partnerstvu i koji će podići još više turističku ponudu ovog kraja. Veselimo se svim vašim uspjesima, onima koje ste ostvarili, ali i onima koji tek dolaze“, kazao je zamjenik Ljubić.

Čestitku je uputio i saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

20240614 113904

Ova općina ide naprijed i ponos je Prekodravlja. Trebate se ponositi prirodom koja vam je dana i koja je s vaše strane očuvana, a znam da načelnik daje sve od sebe da se revitalizira turistička ponuda. Najvažnije u cijeloj priči je ono na što možete biti najponosniji, a to je vaša škola i sve ono što radite s vrtićem. Kada je jedna općina iz ovako male općine prepoznata puno šire, to govori o tome koliko se ovdje vrijedno radi“, rekao je Jakšić.

20240614 111140

Nakon prigodnih govora uslijedio je prigodni domjenak za  mještane, suradnike i partnere Općine  te brojne uzvanike koji su prisustvovali svečanosti, od načelnika općina, ravnatelja zdravstvenih ustanova, ravnateljica županijskih ustanova i agencija, članica i članova Županijske skupštine te članova brojnih udruga i ostalih prijatelja Općine.

20240614 105953

Služba ureda župana   

Pročitano 270 puta