17.06.2024.

Osnovne škole u Virju, Drnju i Koprivničkim Bregima uskoro dobivaju fotonaponske elektrane

 IMG 9266


U prostorijama Županijske uprave danas je održano potpisivanje ugovora o javnoj nabavi radova postavljanja fotonaponskih elektrana na osnovnim školama u Drnju, Virju i Koprivničkim Bregima.

Župan Darko Koren uvodno je naglasio kako je potpisivanje ugovora ukupne vrijednosti 54. 921,21  eura pokazatelj da Županija nastavlja s ulaganjima u školsku infrastrukturu i provođenje politika energetske samoodrživosti.

IMG 9193

„Uz ove tri za koje danas potpisujemo ugovore, u protekle tri godine fotonaponske elektrane smo postavili na 13 osnovnih i srednjih škola kojima smo osnivač, ukupne vrijednosti 562 tisuće eura. Korištenjem obnovljivih izvora energije škole postaju energetski neovisnije i ostvaruju značajne financijske uštede, vjerujem da će ravnateljicama škola ovi projekti uvelike pomoći u još uspješnijem poslovanju“, kazao je župan te dodao kako će se strategija ulaganja u fotonaponske elektrane nastavit izradom projekata za dogradnju školskih prostora za jednosmjensku nastavu u osnovnim i područnim školama.

Potpisivanju su  prisustvovale ravnateljicu OŠ Fran Koncelak Drnje Dunja Valenčak,  ravnateljica OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje Marica Cik Adaković i ravnateljica OŠ Koprivnički Bregi Karolina Vidović. Uime ravnateljica obratila se Marica Cik Adaković koja je zahvalila Županiji na potpori u energetskoj obnovi škole te naglasila kako i virovska škola slijedi politiku energetske tranzicije i korištenja obnovljivih izvora energije kojima će postići značajne uštede.

IMG 9197

Uime izvođača obratio se direktor tvrtke Đuro Đaković Elektromontaža Dragan Bogunović koji je istaknuo kako je tvrtka već radila na projektima fotonaponskih elektrana na pet škola u našoj županiji te je zahvalio na povjerenju.

IMG 9211

Ugovori uključuju izradu projektno-tehničke dokumentacije i radove postavljanja elektrana, pa će tako OŠ Fran Koncelak Drnje dobiti elektranu snage 15 kWp-a vrijednu 10.270,87 eura, OŠ prof. Franje Viktora Šignjara elekranu snage 38 kWp-a vrijednu19.546,09 eura te OŠ koprivnički Bregi koji će dobiti elektranu snage 42 kWp-a vrijednu 22.479,25 eura.

Današnjem potpisivanju ugovora su prisustvovali i pročelnici Darko Masnec i Ana Mušlek, viši savjetnik za provedbu kapitalnih projekata Davora Karas te pomoćnik direktora tvrtke Đuro Đaković Elektromontaža d.o.o. Zdenko Soldo. 

Služba ureda župana

Pročitano 254 puta