17.06.2024.

Održana završna konferencija Erasmus+ projekta „Mreža prilika 2023”

Slika2


U ponedjeljak, 17. lipnja 2024., u Strukovnoj školi Đurđevac održana je završna konferencija Erasmus+ projekta „Mreža prilika 2023“. Riječ je o prvom akreditiranom Erasmus+ projektu Strukovne škole Đurđevac u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Voditelj projekta Branko Pleadin u uvodnom dijelu konferencije prisutnima je predstavio osnovne informacije o aktivnostima provedenima u okviru projekta, koje su uključivale kratkoročne mobilnosti učenika i nastavnika Strukovne škole Đurđevac u Slovačku, Poljsku i Češku. Učeničke mobilnosti organizirane su i provedene kao aktivnosti obavljanja stručne prakse u inozemnim tvrtkama i partnerskim školama s ciljem podizanja kompetencija učenika za uključivanje na brzo promjenjivo tržište rada. Nastavničke mobilnosti uključivale su aktivnosti praćenja rada i aktivnost poučavanja i osposobljavanja u inozemnim partnerskim školama, što ima vrlo pozitivan učinak na razvoj kompetencija strukovnih nastavnika. Na mobilnostima je sudjelovalo ukupno 37 učenika, 4 nastavnika u pratnji, 2 nastavnika na aktivnosti praćenja nastavnog rada, 1 nastavnica na aktivnosti poučavanja i osposobljavanja te voditelj projekta na pripremnom posjetu.

Slika1

U drugom dijelu konferencije prisutnima su se obratili učenici Franko Mladić, Jakov Josip Tišljarić i Filip Tkalčec koji su prezentirali svoje dojmove te stečena znanja i vještine sa stručne prakse u inozemstvu, naglasivši kako su provedene mobilnosti za njih bile prilike koje su im otvorile neke nove vidike i mogućnosti osobnog razvoja i zapošljavanja u struci.

Slika3

U završnom dijelu nastavnici Marinela Blažek, Nikolina Ivanušec i Dinko Erdeljac opisali su svoje aktivnosti i radne zadatke tijekom mobilnosti u inozemnim školama, istaknuli razlike između hrvatskog i inozemnih obrazovnih sustava te prenijeli prisutnima primjere dobre prakse poučavanja iz partnerskih škola.

Slika4

Projekt „Mreža prilika 2023“ započeo je 1. lipnja 2023., s ukupnim trajanjem 15 mjeseci. Vrijednost projekta iznosi ukupno 79.447,00 eura, što je sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

Slika5

Partnerske organizacije na projektu bile su Spojená škola Detva i Stredná odborná škola technická Galanta iz Slovačke, Aviva Poland iz Poljske te Střední škola elektrotechnická, Lipník nad Bečvou iz Češke.

Slika6

„Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Ni Europska unija ni Agencija za mobilnost i programe Europske unije ne mogu se smatrati odgovornima za njih.“

Pročitano 207 puta