20.06.2024.

Svečanom sjednicom proslavljen Dan Općine Sveti Ivan Žabno

Objavljeno u kategorijama: Novosti

DSC 9659 1


U povodu proslave Dana Općine Sveti Ivan Žabno danas je u dvorani bivše kino sale održana svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su prisustvovali župan Darko Koren i županijski pročelnici Melita Ivančić, Ana Mušlek i Darko Masnec.

DSC 9679

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Krešimir Habijanec koji je istaknuo kako će se u narednom razdoblju najviše raditi na izgradnji projekta aglomeracije i rekonstrukcije državne ceste 28, od Hagnja do Markovca Križevačkog pri čemu će se oko 80 posto planiranih investicija financirati sredstvima iz EU fondova.

DSC 9721

Od kapitalnih projekata posebno nas veseli dogradnja dječjeg vrtića, gdje će moći biti ukupno oko 80 mališana, a vrijednost investicije je oko 600 tisuća eura. Općina svake godine održava prilazne i nerazvrstane ceste za naše poljoprivrednike. Također godišnje isplaćujemo desetak stipendija za studente, a za osnovnoškolce su osigurani besplatni udžbenici. Za rad udruga osigurano je 36 tisuća eura“, kazao je Habijanec te zahvalio predsjedniku HNS-a na umjetnoj travi na glavnom nogometnom igralištu.

Načelnik Nenad Bošnjak je nabrojao velik broj realiziranih projekata koji su bili bitni za razvoj općine.

DSC 9748

Dogradili smo vrtić za dvije jasličke skupine, rekonstruirali poslovni prostor u Zagrebačkoj ulici, uredili kuću koju smo kupili 2020. godine za potrebe smještaja liječnika, izgradili pomoćno igralište te na isto ugradili umjetnu travu, postavili granit na prostoru mrtvačnice, izveli radove na prvoj fazi rekonstrukcije pješačke staze u Lanišću, izgradili pješačku stazu u centru Svetog Petra Čvrsteca, izgradili i opremili društveni dom u Tremi Osuđevo, izvedeni su radovi prve faze na rekonstrukciji vatrogasnog doma u Cirkveni, energetski obnovili vatrogasni dom u Hrsovu, redovito čistili i održavali javne i zelene površine, nerazvrstane ceste i poljske puteve, nastavili s izgradnjom sekundarnih vodoopskrbnih mreža, brinemo o svim slojevima stanovništva, dijelili jednokratne novčane pomoći za socijalno ugrožene i osigurali pomoć u kući, osigurali besplatne udžbenike, stipendije i novčanu pomoć za novorođene te financirali udruge“, istaknuo je načelnik Bošnjak.

DSC 9777

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn rekao je kako je impresivan popis projekata koji su odrađeni u općini, a čestitkama se pridružio i župan Koren koji je istaknuo velike promjene koje su vidljive u općini Sveti Ivan Žabno u zadnjih nekoliko godina.

DSC 9808

„Na tome prije svega čestitam onima koji upravljaju ovom općinom. Zadatak svakog koji je načelu neke općine jest stvarati materijalne uvjete s jedinim ciljem da demografska krivulja ide prema gore, i da mladi ljudi ostanu u tim sredinama. Mislim da je ova općina na tom tragu primjetno uspjela a to se vidi iz svih projekata koji su iza njih i oni koji tek dolaze“, zaključio je župan Koren.

DSC 9873

Pohvalnica i posebna nagrada Općine Sveti Ivan Žabno u vrijednosti od 200 eura dodijeljena je Mateju Vinceju, za osvojeno prvo mjesto na kriterijskom turniru Kadetske hrvatske taekwondo reprezentacije. Zahvalnica Općine Sveti Ivan Žabno dodijeljena je predsjednici Udruge hrvatske žene Sveti Ivan Žabno Sandri Jandrijević i DVD-u Cirkvena.Nagrada Općine Sveti Ivan Žabno dodijeljena je učiteljici Katarini Rožman, a nagrada Općine Sveti Ivan Žabno za životno djelo dodijeljena je profesorici Višnjici Radić.

DSC 9878

U svečanom dijelu nastupila je Folklorna skupina Sveti Ivan Žabno, a uz navedene goste svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić, ravnateljica Doma zdravlja KKŽ Mirjana Hanžeković, brojni načelnici općina te poslovni partneri i prijatelji općine.

DSC 9820

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana

Pročitano 153 puta