20.06.2024.

Tri prestižne nagrade Decanter stigle u Koprivničko-križevačku županiju

DEKANTER NASLOVNA


Decanter World Wine Awards (DWWA) najveće je i najutjecajnije vinsko natjecanje na svijetu na kojem vina ocjenjuju vrhunski vinski stručnjaci. Prestižan status natjecanje je zadobilo zbog svog rigoroznog procesa ocjenjivanja u kojem prolaze samo najbolja vina.

Ove godine prestižna priznanja s područja Koprivničko-križevačke županije osvojile su Vinarija Motočec i Vinarija Topolovčan.

Dekanter 3

Vinarija Matočec šestu godinu za redom izlaže u Londonu i ostvarila je do sada najveći uspjeh i najveću ocjenu od 92 boda za CHARDONAY berbe 2022. za što je nagrađene srebrnom medaljom, a srebro je osvojila i za PINOT SIVI GOLD berbe 2022. koji je ocijenjen s 90 bodova.  To su ujedno i najveća ocjena od svih prijavljenih vinarija iz regije Prigorje-Bilogora. Dekanterom, i to brončanom medaljom okitila se Vinarija Topolovčan za PINOT BIJELI berbe 2022. koji je ocijenjen s 88 bodova.

Ova priznanja dokaz su da se na području Koprivničko-križevačke županije uz velik trud i znanje domaćih vinara proizvode vrhunska vina koja pronalaze put ne samo do ljubitelja vrhunske kapljice u Hrvatskoj već i da naša vina uživaju velik ugled na globalnoj vinskoj sceni.   

Izvor fotografija: KKŽ - arhiva, Decanter

Služba ureda župana

   

Pročitano 128 puta