23.06.2024.

Koprivnički Ivanec svečanom sjednicom obilježio Dan općine

Objavljeno u kategorijama: Novosti

230624 svecana sjednica Koprivnicki Ivanec 2


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Koprivnički Ivanec je danas proslavio Dan općine. Svečanosti su uz brojne uzvanike prisustvovali i župan Darko Koren koji je bio i izaslanik Vlade RH, gradonačelnik Mišel Jakšić, saborski zastupnik Tomislav Golubić, župan slovenske Općine Sežana Andrej Sila te zamjenik gradonačelnika Gevgelije iz Republike Sjeverne Makedonije Saško Stojilovski, načelnici općina te predstavnici brojnih udruga i društava.

230624 svecana sjednica Koprivnicki Ivanec 12

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Pavlić nakon čega je načelnik Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj naglasio današnje otvaranje vrtića čime je Općina riješila problematiku smještaja djece.

230624 svecana sjednica Koprivnicki Ivanec 29

„Ako nema ljudi, ništa nam ne znače ni vrtići, ni škole, ni ceste, jer ako nema društvenog života, nema ničega. Radit ćemo i dalje, čekamo suglasnost resornog ministarstva za novu školu s dvoranom u Koprivničkom Ivancu. Idejno rješenje gotovo, izvođač je odabran i nadamo se da ćemo iduće godine početi s ostvarenjem ovog sna“, kazao je načelnik Vrabelj.

Uime svih načelnika obratio se načelnik Gole Stjepan Milinković moji je čestitao na uspjesima, a čestitkama su se priključili i gosti iz Slovenije i Sjeverne Makedonije te gradonačelnik Jakšić. Župan Koren je naglasio kako Županija gaji dobar odnos prema svim jedinicama lokalne samouprave te kroz zajedničke projekte pomaže u ravnomjernom razvoju svih krajeva županije.  

230624 svecana sjednica Koprivnicki Ivanec 39

„Imamo još puno toga za reći i okrenuti se prema naprijed i to pogotovo kroz kapitalan projekt koji svi iščekujemo, a to je izgradnja nove škole sa sportskom dvoranom koja je u našim projektima i planovima. Čekamo suglasnosti, velika je to investicija koju ne možemo sami zaokružiti i moramo pričekati mogućnost financiranja. Potrebno je malo strpljenja i vremena i to je jedan od projekata u godinama koje dolaze“, poručio je župan te svima čestitao Dan Općine i sutrašnji blagdan nebeskog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja.  

230624 svecana sjednica Koprivnicki Ivanec 69

Na sjednici su dodijeljena i godišnja priznanja zaslužnim mještanima. Povelja Općine Koprivnički Ivanec za 50. rođendan primila je Udruga žena Srce Kunovca. Povelja Općine ide i DVD-u Botinovec za njihov 90. rođendan. Povelja Općine ide i Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Općine Koprivnički Ivanec. Javna priznanja dodijeljena su i mještanima koji su pomagali u obranama od poplava.

230624 svecana sjednica Koprivnicki Ivanec 62

Proslava je nastavljena paljenjem krijesa iza društvenog doma u Koprivničkom Ivancu uz zabavni program koji je priređen za mještane i goste.

Izvor: KKŽ; drava.info; epodravina.hr

Služba ureda župana

Pročitano 126 puta