27.06.2024.

Svečanom sjednicom proslavljen 31. rođendan Općine Sveti Petar Orehovec

Objavljeno u kategorijama: Novosti

DSC 1973


U srijedu 26. lipnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojom je proslavljen 31. rođendan Općine Sveti Petar Orehovec. Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Josip Međan istaknuo je kako će Općina nakon izgrađene sportske dvorane te izgrađenih vrtića nastaviti s projektima i pronatalitetnim mjerama.  

Načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak pozdravio istaknuo je  veliki investicijski ciklus koji je podigao razinu kvalitete života te da će se u tom smjeru nastaviti i dalje razvojem komunalne infrastrukture, održavanjem nerazvrstanih cesta, asfaltiranjem novih dionica.

DSC 2005

U tijeku je nadogradnja Dječjeg vrtića u Svetom Petru Orehovcu, a osigurana su i sredstva za nadogradnju vrtića u Fodrovcu i s te dvije nadogradnje dobiti ćemo 150 novih mjesta za djecu. Ulažemo i u školstvo, dograđujemo Područnu školu u Miholcu i nadam se da ćemo uskoro završiti i otvoriti tu Područnu školu“, istaknuo je načelnik te zahvalio Županiji i svim partnerima na podršci.

Uime načelnika i gradonačelnika obratio se načelnik Općine Gola Stjepan Milinković koji je naglasio kako je malo općina koje toliko skrbe o svojim sumještanima te svim poručio da ovaj raj na zemlji treba čuvati uz mnogo zajedništva i prijateljstva.

Čestitku je uputio i župan Darko Koren koji je naglasio kako je u proteklom razdoblju završen veliki investicijski ciklus na ovom području.

DSC 2011

„Ovdje smo napravili veliki projekt školske dvorane i na to sam izuzetno ponosan i zahvalan svima koji su na tom projektu radili. Za svaku pohvalu je ulaganje u predškolski odgoj. Živimo u takvom razdoblju da više ne postoji alternativa. Roditelji žele da njihova djeca budu sastavni dio tog segmenta obrazovanja i u to treba uložiti sve napore da se dogodi. Nadam se da će država to detektirati kao jedan od temeljnih zadataka. Ako se želimo uhvatiti kao društvo u borbu s demografijom onda je to jedna od temeljnih mjera da se izgrade kapaciteti i da se financira iz jednog centralnog sredstva“, istaknuo je župan te poželio još mnogo projekata u budućnosti kojima će se još više podići kvaliteta življenja na ovom prostoru.

Zaslužnima su dodijeljene i Zahvalnice Općine, a primili su ih Mario Peklić i Josip Pisačić.

DSC 2019

Sjednici su prisustvovali i županijski pročelnici Ana Mušlek i Darko Masnec, općinski načelnici, dekanica Veleučilišta u Križevcima Marcela Andreata Koren, predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić, predsjednica Društva Crvenog križa KKŽ Đurđica Trbus, predstavnice PORA-e te brojni drugi gosti.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana

Pročitano 143 puta