28.06.2024.

Peteranec svečanom sjednicom Općinskog vijeća prolavio Dan Općine

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 4332


Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Peteranec održana je danas u Galeriji Ivan Sabolić u Peterancu, a ispred Koprivničko-križevačke županije joj je prisustvovao župšan Darko Koren.

Članove vijeća, mnogobrojne goste i prijatelje dočekao je načelnik Ivan Derdić, a predsjednica Općinskog vijeća Općine Peteranec Ivana Dombaj Čižmak uvodno je sve pozdravila te svima zahvalila na svakom doprinosu koju su napravili za općinu.

Načelnik Ivan Derdić u svojem je govoru istaknuo kako je već treća godina od kad je sa svojim timom preuzeo upravljanje Općinom Peteranec te da daju sve od sebe u ono što grade i rade.

IMG 4353

„Postajemo svjesniji da smo mnogo toga ostvarili u ovom kratkom periodu prvog mandata, a onaj tko želi vidjeti, vidjet će, tko želi čuti i razumjeti, čut će i razumjet će. No, mnogo je još ideja, planova , ali i izazova pred nama. Imamo jasnu misiju, viziju i cilj. Unatoč brojnim izazovima, suočavanju ponekad i s manama sustava, timskog duha i dalje ne nedostaje. Uvjeren sam da nas čeka dodatni rast i razvoj u ovom već napravljenom snažnom iskoraku razvoja“,  zaključio je načelnik Ivan Derdić.

Prisutnima se uime načelnika i načelnica pak obratio načelnik Općine Drnje Petar Dombaj koji je čestitao na svim uspjesima, a isto su učinili i saborski zastupnici Tomislav Golubić i Željko Lacković.

Župan Koren je čestitao mladom vodstvu Općine ne svemu što su postigli u proteklom razdoblju te je istaknuo da će Županija biti podrška na putu razvoja.

IMG 4360

Važno je prevladati nesuglasice i kroz zajedništvo čini ovaj prostor boljim mjestom za život. Sve probleme koji su se možda pojavili riješit ćemo zajedno, a Županija će i dalje nastavljati biti potpora i partner Općini Peteranec. Čestitam svima na velikim uspjesima“, kazao je župan .

Uime predsjednika Republike Hrvatske obratio se izaslanik Mišel Jakšić.

IMG 4369

„U ove tri godine dobili smo sjajan tim, elan i jako je lijepo gledati kamo to sve ide. Dali ste si jako puno truda u ovim godinama, lijepo je znati da idete prema naprijed, lijepo je vidjeti da razmišljate kako dalje. Hvala vam na trudu, prijateljstvu i svemu što radite“, istaknuo je Jakšić.

Nakon svečanih govora uslijedio je glazbeni program, a potom je druženje nastavljeno uz prigodan domjenak.

IMG 4343

Dodajmo kako su svečanosti prisustvovali načelnici općina i predstavnici jedinica lokalne samouprave, ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić, pročelnica Maja Blažek, pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev, brojni prijatelji i partneri Općine.

Služba ureda župana   

Pročitano 103 puta