29.06.2024.

U Muzeju Grada Đurđevca otvorena izložba Zorana Homena

IMG 9283 resxPodravski radio


Muzej Grada Đurđevca je u sklopu Picokijade javnosti predstavio umjetnička djela istaknutog slikara Zorana Homena pod nazivom „Retrospektiva“.

Zoran Homen je odrastao u Đurđevcu gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju, a već 20 godina vodi tečajeve slikanja za slikare amatere u Križevcima i Bjelovaru. Slikarstvom se bavi više od 50 godina izlažući na petnaestak samostalnih i više od stotinu skupnih izložbi.

IMG 9297 resxPodravski radio

Izložbom je moderirala ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel, koja je govorila o autoru i izrazila ponos što su ova djela izložena u muzejskim prostorima.

IMG 9276 resxPodravski radio

 Glazbene gošće otvorenja bile su Đurđevčice, a izložbu je svečano otvorio župan KKŽ Darko Koren koji je istaknuo dugogodišnje prijateljstvo s autorom.

rsx asixx3679picokipopiscoke

„Mogu zaključiti kako je iza njega jedna karijera o kojoj će se možda pričati desetljećima koja su pred nama. Mi zapravo često nismo svjesni da sa Zoranom živimo u istom vremenu i baš zato je zajedništvo koje nam kroz svoja djela predstavlja, govori da on cijeli život na tome radi“,  kazao je župan Koren.

Izvor: Podravski radio

Služba ureda župana

Pročitano 41 puta