30.06.2024.

Scenskim prikazom Legende o Picokima svečano otvorena 56. Picokijada

Objavljeno u kategorijama: Novosti

FB8A2854


Podno zidina đurđevačkog Starog grada jučer je upriličen spektakularni scenski prikaz Legende o Picokima kojom je prikazana velika bitka i obrana Đurđevca od Turaka. Picokijadi, jednoj od najvećih turističkih manifestacija kontinentalne Hrvatske koja se održala po 56. puta, uime Koprivničko-križevačke županije su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Melita Ivančić te pomoćnica direktora TZ Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev.

FB8A1963

Prije svečanosti otvorenja, ulicama Đurđevca prošla je svečana povorka organizatora, pokrovitelja i sudionika scenskog prikaza Legende o Picokima kojoj su se uz župana Korena i zamjenika Ljubića, priključili i izaslanik premijera, državni tajnik Zdravko Tušek, saborski zastupnici Darko Sobota, Željko Lacković, Tomislav Golubić i Tomislav Josić, predsjednik Skupštine grada Zagreba Joško Klisović, gradonačelnik Hrvoje Janči, general Mladen Markač, načelnici prijateljskih i susjednih općina, predstavnici pokrovitelja, te oko 400 sudionika, statista i pripadnika povijesnih postrojbi s područja cijele države.

FB8A2092

Nakon prigodnih govora u kojima su se prisutnima obratili župan Koren, gradonačelnik Janči i saborski zastupnik Lacković, publika je uživala u spektakularnom prikazu Legende o picokima koju je na tekst Vida Baloga režirao poznati redatelj i rođeni Đurđevčan Krešimir Dolenčić.

FB8A2467

Dodajmo kako je podršku manifestaciji, kao i svake godine, pružila i Koprivničko-križevačka županija te županijska Turistička zajednica koja je preko natječaja prijavila i osigurala značajna sredstva za realizaciju top manifestacija na području županije.

FB8A2647

Izvor fotografija: epodravina.hr; drava.info;prigorski.hr

Služba ureda župana

Pročitano 37 puta