01.07.2024.

Vatrogasna mladež iz svih krajeva županije u Rasinji pokazala zavidne vještine

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

FB IMG 1719780656174


U nedjelju 30. lipnja u Rasinji je održan 1. Memorijalni kup Zvonimir Frančić za djecu i mladež,  u čast i sjećanje na zapovjednika DVD-a Rasinja i VZO Rasinja te člana zapovjedništva vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije u sklopu kojeg je održano i 15. županijsko vatrogasno natjecanje djece i mladeži.

Nastupilo je 49 desetina iz svih dijelova županije, mladež je izvodila dvije vježbe na poligonu prema pravilniku HVZ-a sa štafetnom utrkom, a djeca su izvodila dvije vježbe s brentačama  bez štafetne utrke.

Natjecatelji su u vatrogasnim vještinama pokazali zavidno znanje, volju i interes za vatrogastvo unatoč  visokim temperaturama koja nije umanjila kvalitetu izvođenja vježbi najmlađih vatrogasaca.

U kategoriji muške djece od 6 do 12 godina prvo najveći broj bodova je osvojilo vatrogasno odjeljenje Hrsovo, a u istoj kategoriji djevojčica najviše bodova je osvojila ekipa Koprivnice. U kategoriji muške mladeži od 12 do 16 godina prvo mjesto je pripalo Koprivnici, a kod djevojaka ekipi Koprivnica 2.

Natjecanje se održalo pod visokim pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, a nagrade najboljim ekipama su uručili zamjenik župana Ratimir Ljubić, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Nedjeljko Vukalović i načelnik općine Rasinja Danimir Kolman te predsjednik VZ KKŽ Darko Palaš i zapovjednik VZ KKŽ Zvonimir Habijan.

Izvor: Vatrogasna zajednica KKŽ

Služba ureda župana

Pročitano 207 puta