01.07.2024.

Održana sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije

20240701 091012


Danas je u prostorijama Županijske uprave održana 24. sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije kojoj je predsjedao župan Darko Koren, ujedno i predsjednik Turističkog vijeća TZ KKŽ.

Članovi vijeća raspravljali su o odobrenju financijske potpore po Javnom pozivu za dodjelu financijske potpore za unapređenje smještajnih kapaciteta na području Koprivničko-križevačke županije za 2024. godinu, a pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev osvrnula se na potpore  za unapređenje smještajnih kapaciteta kazavši kako svake godine broj prijavljenih raste što je dobar pokazatelj razvoja turističke infrastrukture na našem području.

“Na području županije ukupno imamo oko 1.400 ležajeva, što s obzirom na povećan broj dolazaka i noćenja koje bilježimo iz godinu u godinu, nije dovoljno. No, unatoč tome brojke su sve bolje i bolje, a tome pridonose i potpore, ne samo za smještajne kapacitete već i potpore za turističke agencije kojima smo pomogli s 12 tisuća eura. Ove godine ćemo s 30 tisuća eura poduprijeti privatni smještaj, nažalost ograničeni smo sredstvima, no veseli nas da broj onih koji otvaraju nove smještajne kapacitete raste“, kazala je Sočev.

IMG 4383

Župan je kazao kako uz manifestacije koje su i više nego dobro posjećene, katalizator turističkog razvoja i dodatni iskorak biti i dva velika projekta koja su započela s procesom realizacije, a to su projekt revitalizacije dvorca Inkey te Interpretacijski centar Bolenov dravski put.

Za ta dva projekta je osigurano 13 milijuna eura, riječ je o bespovratnim sredstvima koji su snažna podrška i garancija da će projekti biti realizirani onako kako su i zamišljeni. Uvjeren sam da će ove velike investicije u infrastrukturu biti veliki adut u kontinentalnoj turističkoj ponudi, ali i generator daljnjih gospodarskih aktivnosti te da će velik broj ljudi koji se bave turizmom od ovih projekata imati koristi“, kazao je župan.

Dodajmo kako je na sjednici donesena i Odluka kojom se definira cijena zakupa reklamnih površina u vlasništvu Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije za koje će se raspisati natječaj te će biti stavljene u funkciju.

Služba ureda župana  

Pročitano 129 puta