10.07.2024.

Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Kalnik

Objavljeno u kategorijama: Novosti

DSC 3601


Povodom Dana Općine Kalnik i blagdana svetog Brcka, u utorak je održana svečana sjednica Općinskog vijeća kod lugarnice u Vratnu. Sjednici je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren.

DSC 3570

Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Općine Kalnik Olinka Gjigaš koja se osvrnula  na ostvarene ciljeve naglasivši kako je prošlogodišnji proračun od 930 tisuća eura zbog velikih planova povećan na 1,6 milijuna eura s ciljem daljnjeg razvoja Kalnika.

DSC 3581

Načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer je predstavio buduće općinske planove.

DSC 3590

Ministarstvo regionalnog razvoja odobrilo nam je nekoliko projekata na kojima sam zahvalan, nastavit ćemo s realizacijom onog što smo planirali. Želimo spojiti Kalnik na čvorište Novi Marof i na tome ćemo raditi kako bi ovdje došli živjeti ljudi jer bez čovjeka nema ništa i an to stavljamo naglasak“, poručio je Kešer.  

Uime općinskih načelnika prisutnima obratila se načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec, a čestitku su uputili i Nikola Janjetović, načelnik općine Kostajnica iz BiH i saborski zastupnik Tomislav Golubić.

Župan Koren je svim mještankama i mještanima čestitao Dan Općine pohvalivši napore općinskog načelnika da Kalnik bude još bolje prometno povezan.

DSC 3615

„Puno je toga napravljeno na Kalniku i svima onima koji su dali i mali doprinos tome treba im zahvaliti. Ovdje postoji veliki prostor za razvoj i napredak. Čestitam na svim postignućima i želim da se put razvoja nastavi i dalje u zajedništvu koji je preduvjet da se naprave velike stvari u budućnosti“, istaknuo je župan.

Uime predsjednika Republike Hrvatske svima prisutnima obratio se saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić koji je naglasio kako se ovaj kraj ima s čime ponositi.

DSC 3619

„Želim vam da nađete snagu u čuvanju baštine i prirode i da s time idete naprijed. Cijela Hrvatska se treba ponositi ovim krajem. Imate jako puno potencijala i trebate biti optimistični. Duboko vjerujem da Kalnik treba i može ići naprijed. Kako imate sjajnu prošlost i povijest, mislim da imate i sjajnu budućnost“, zaključio je Jakšić.

Na svečanoj sjednici uručene su nagrade učenicima Osnovne škole Kalnik i njihovim mentorima za ostvarene rezultate na natjecanjima u ovoj školskoj godini.

DSC 3599

Također, odlukom Općinskog vijeća Općine Kalnik, dodijeljena su javna priznanja koja su primili Osnovna škola Kalnik, Dječji vrtić “Kalnički jaglac”, Udruga potkalnički konjari, Udruga vinogradara i vinara sveti Martin Kalnik te Marijan Đurec.

DSC 3593

Sjednici su nazočili i saborski zastupnici Mate Vukušić, Anita Curiš Krok, predstavnici jedinica lokalne samouprave, ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić, ravnatelji ustanova te predstavnici udruga  i ostali uvaženi gosti.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana

Pročitano 150 puta