09.07.2024.

Županijska Vatrogasna zajednica održala sjednicu Skupštine

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

viber slika 2024 07 10 09 00 49 535


U prostorijama DVD Sveti Ivan Žabno jučer je održana sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Predsjednik VZ KKŽ Darko Palaš je otvorio sjednicu te predložio izbor radnih tijela, a zapovjednik Zvonimir Habijan je podnio izvješća o radu Skupštine tijekom 2023. godine.  Izglasan je rebalans financijskog plana kojim su sredstva povećana za ukupno 6840 eura za potrebe sufinanciranja održavanja visokih obljetnica dobrovoljnih vatrogasnih društava te za redovni rad Vatrogasne zajednice KKŽ. Habijan je posebno zahvalio Županiji na kontinuiranoj podršci te naglasio izvrsnu suradnju s vatrogasnim zajednicama gradova i općina.

Zamjenik župana Ljubić, ujedno i načelnik Stožera Civilne zaštite KKŽ  je zahvalio vatrogascima za sve što čine kako bi pomogli zajednici u kojoj žive te naglasio zalaganje i trud vatrogasaca prilikom obrane od poplave u Podravini prošle godine poručivši kako će Županija i dalje biti snažna podrška vatrogastvu.

Novi inspektor za vatrogastvo  Mario Kramarić koji će pokrivati područje Koprivničko-križevačke županije predstavio je plan rada, a u ime svih gostujućih predstavnika vatrogasnih zajednica županija obratio se predsjednik VZŽ Bjelovarsko-Bilogorske Silvestar Štefović koji je pohvalio rad i međusobnu suradnju dvije vatrogasne zajednice.

Sjednici su uz članove skupštine VZ Koprivničko-križevačke županije prisustvovali i predsjednik VZŽ Virovitičko-Podravske Željko Palković, zapovjednik VZŽ Varaždinske Željko Nagy, zapovjednik VZŽ Međimurske Robert Meglić te referent zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc.

Izvor: VZ KKŽ, KKŽ

Služba ureda župana

Pročitano 146 puta