10.07.2024.

Župan prisustvovao sastanku Vlade RH sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina u Sisku

Objavljeno u kategorijama: Novosti

WhatsApp Slika 2024 07 10 u 12.36.00 a0e42b5c


Župan Darko Koren, ujedno i potpredsjednik Hrvatske zajednice županija, danas je u Sisku prisustvovao sastanku Vlade RH sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina. Sastankom je predsjedao predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, a raspravljalo se o temama obnove i revitalizacije potresom pogođenih područja, ublažavanju posljedica vremenskih nepogoda u poljoprivredi, mjerama za borbu protiv klimatskih promjena, aktivnostima u okviru daljnjeg unaprjeđenja standarda sustava obrazovanja te ulozi različitih dionika u razvoju primarne zdravstvene zaštite.

WhatsApp Slika 2024 07 10 u 12.36.00 389252d2

U uvodnim obraćanjima prisutnima su se obratili predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak te gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić Baniček.

O obnovi i revitalizaciji potresom pogođenih područja je izlagao ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, a informacije o ublažavanju posljedica vremenskih nepogoda je izložio ministar poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josip Dabro. O aktivnostima u svojim resorima govorili su ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković, ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs te ministar zdravstva Vili Beroš.

WhatsApp Slika 2024 07 10 u 12.36.00 7a2e0e38

 U raspravi je aktivno sudjelovao i župan Koren koji se između ostalog osvrnuo i na aktivnosti u okviru daljnjeg unaprjeđenja standarda sustava obrazovanja te izložio primjer uspješnog usmjeravanja prema strukovnim zanimanjima projektima poput Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Dodajmo kako je uoči početka sastanka dodijeljen je niz ugovora iz Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne i regionalne samouprave za razvoj javne turističke infrastrukture Ministarstva turizma i sporta kao i ugovori o privremenom sufinanciranju sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u 2024. godini.

Izvor fotografija: K. Toplak; D.Galić

Pročitano 165 puta