12.07.2024.

Završena je obnova sportskog igrališta Srednje škole Koprivnica vrijedna 1,2 milijuna eura

 20240712 085710


Župan Darko Koren danas je sa suradnicima obišao novo igralište Srednje škole Koprivnica koje je nakon kompletne rekonstrukcije zahvaljujući projektu i financijama Koprivničko-križevačke županije u potpunosti dobila novo ruho. Novo igralište vrijedno je 1,2 milijuna eura, a sudeći prema reakcijama javnosti, projekt je izazvao oduševljenje ne samo kod učenika Srednje i Obrtničke škole u Koprivnici nego i kod velikog broja rekreativaca koji su već isprobali nove terene, sprave i ostale sadržaje uklopljene u prostor igrališta.

Ovo je važan projekt za Koprivnicu iz obrazovnog, ali i urbanističkog aspekta, naglasio je župan, posebno iz razloga jer je uklopljen u školski kompleks u kojem se nalazi i Centar kompetentnosti KKŽ, ali i nova Podravkina upravna zgrada te dvorana OŠ Đuro Ester.  

IMG 4824

„Investicija je u potpunosti financirana sredstvima Županijskog proračuna i ovo je uvjerljivo najveći iznos koji smo do sada realizirali. Sada smo između dva velika investicijska ciklusa – jedan koji je završio izgradnjom pet školsko-sportskih dvorana i dva Centra kompetentnosti, i to prije novog koji planiramo kad se otvore mogućnosti novog financijskog razdoblja za takve investicije, a u pripremi ih imamo 12. U ovom prijelaznom razdoblju odlučili smo uređivati vanjska školsko-sportska igrališta“, kazao je župan te dodao da vesele pozitivni komentari građana.

IMG 4831

„Novo igralište je opravdalo naša očekivanja, a nadam se da će opravdati i svih onih koji će ga koristiti. Ovdje su upotrijebljeni moderni materijali koji su prilično osjetljivi pa ovim putem apeliram na sve da se pridržavaju preporuka o korištenju terena , da se ne ulazi za prijevoznim sredstvima kako bi ga sačuvali od oštećenja“, napomenuo je župan.

IMG 4785

Čestitku je uputio i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić potvrdivši da se radi o sjajnom projektu.

„Ovo je sjajna priča i čestitam županu i svim suradnicima koji su radili na ovom projektu. Popularni „školak“ je prirastao srcu Koprivničancima  te kod njih budi emocije. Ovo će jako puno značiti Koprivnici i ovome dijelu grada koji se dosta mijenja – imamo novi Centar kompetentnosti, stalna su ulaganja u prostore “školaka”, napravljena je nova dvorana, rekonstruirana sedmerokatnica, a pred nama je i rekonstrukcija Ulice Ante Starčevića i ovo je krasan dodatak svim iskoracima koje radimo“, zaključio je Jakšić.

Ravnatelj Srednje škole Koprivnica Mario Latin kazao je da s veseljem čekaju početak iduće školske godine i vesele se novom igralištu.

IMG 4840

„Dosad vanjsko igralište nismo mogli koristiti jer nije bilo u dobrom stanju, a novo igralište će dati novu dimenziju prvenstveno nastavi tjelesnog i izvannastavnim aktivnostima, jer tu su sprave za vježbanje, bacačke i trkačke discipline, odnosno nešto što dosad naši učenici u sklopu nastave tjelesnog nisu mogli prakticirati“, kazao je Latin.

S njime se složio i ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić i dodao da je igralište odlično izvedeno te da kod svih izaziva oduševljenje.

20240712 083334

„Ono će omogućiti našoj djeci da izađu iz zatvorenog prostora dvorane na igralište. Sadržaji su odlični i unaprijedit će rad nastavnicima tjelesne kulture i omogućiti djeci da razvijaju svoje sposobnosti“, istaknuo je Martić.

IMG 4856

Današnjem obilasku završetka radova su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijske pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek te predstavnici izvođača radova i nadzora.  

20240712 085506

Službeno otvorenje igrališta je predviđeno za jesen na početku nove školske godine, a doodajmo na kraju kako je projektom obuhvaćena sanacija i obnova atletske staze, centralnih igrališta i tribina u okviru postojećeg igrališta, s uređenjem pristupnih i zelenih površina, izvedbom nove rasvjete i odvodnje cijelog prostora igrališta. Postojeće tribine su uklonjene te su izvedene nove armirano betonske tribine, uređena je kružna staza za trčanje, zatim dva terena za košarku, teren za rukomet, teren za mali nogomet, zaletište za skok u dalj s jamom, vježbalište sa spravama te vježbalište za bacanje kugle.

 

 

Služba ureda župana

Pročitano 173 puta