12.07.2024.

U Križevcima otvoren 17. Međunarodni festival folklora “Iz bakine škrinje”

Objavljeno u kategorijama: Novosti

LU 06797


Na ljetnoj pozornici križevačke Zvjezdarnice jučer je svečano otvoren 17. Međunarodni festival folklora “Iz bakine škrinje” koji se ove godine održava od 10. do 15. srpnja održava u Križevcima, Goli i Koprivnici.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren pozdravio je sve prisutne te zahvalio Gradu Križevcima što su pristali biti sudomaćini ovog festivala.

LU 01046

„Zahvaljujem se i doktorici Nadi Šešić koja puno ulaže truda, strasti i vremena u ono što ulaže kao predsjednica Udruga. Svi oni koji znaju što to znači mogu to vrednovati i zahvaliti se. Nema baš puno ljudi koji su spremni toliko sebe uložiti u jedan segment društva koji je izuzetno bitan i čuva sve one vrijednosti koje jedan narod ima. Ovo je jedna tekovina svih naroda i nacija i svaki narod koji drži do sebe mora vrednovati svoju povijest, prošlost, svoju kulturu i sve svoje vrijednosti. Posebno mi je drago da smo po prvi puta u Križevcima i vjerujem da ćemo uživati“, rekao je Koren te proglasio festival otvorenim.

LU 00932

U tri koncertna dana, folklorne grupe iz Perua, Indije, Češke, Mađarske, Crne Gore, Srbije, Slovenije i Hrvatske donijet će svjetsku kulturnu baštinu na prigorsko-podravske pozornice kroz tradicionalne plesove, pjesmu i glazbu, pružajući posjetiteljima jedinstveno i nezaboravno iskustvo.

LU 07229

Dodajmo kako su predstavnici folklornih grupa prije nastupa prisustvovali prijemu kod križevačkog gradonačelnika Marija Rajna. Nastupu na ljetnoj pozornici, uz župana Korena su prisustvovale i pročelnica Ana Mušlek te direktorica TZ Grada Križevaca Olinka Gjigaš.

Izvor: KKŽ; prigorski.hr; Luka Krušec

Služba ureda župana

Pročitano 122 puta