15.07.2024.

Župan upriličio prijem za sudionike festivala „ Iz bakine škrinje“

LU 01763

Uoči završnog koncerta na Zrinskom trgu u Koprivnici već tradicionalno je u Županijskoj upravi organiziran prijem za predstavnike folklornih skupina ovogodišnjeg 17. Međunarodnog festivala „Iz bakine škrinje“.

Nakon koncerata u Križevcima i Goli bila je ovo prilika za razgovor sa sudionicima Festivala o organizaciji i dojmovima festivala koji je ove godine okupio preko 270 sudionika.

LU 07525

U svom obraćanju župan Darko Koren zahvalio je organizatorima Folklornom ansamblu Koprivnica i Zajednici kulturno umjetničkih udruga Koprivničko – križevačke županije koji već godinama ustraju u vrlo zahtjevnoj organizaciji i okupljanju folklornih skupina iz domovine, susjednih država, Europe i cijelog svijeta. „Čestitam organizatorima i suorganizatorima na ovom jedinstvenom festivalu, kao i svim sudionicima na trudu i ljubavi kojom šire vrijednosti očuvanja tradicije folklorne baštine kao i bogatstva kultura koje nas povezuju“ istaknuo je župan.

Predsjednica Zajednice Nada Šešić zahvalivši svima koji su doprinijeli realizaciji Festivala istaknula je važnost očuvanja kulturne baštine i tradicije, dodavši kako je uz „ prezentaciju bogate folklorne baštine i jačanje prijateljskih odnosa među narodima, važno poticati toleranciju i slaviti različitosti koje nas spajaju jezikom koji svi razumiju, a to je ples i pjesma“.

LU 07517

Na prijemu su svoje skupine i posebnosti krajeva iz kojih dolaze predstavili sudionici festivala iz Mađarske, Češke, Srbije, Crne Gore, Indije i Perua te domaćini Folklorni ansambl Koprivnica. Kao predstavnice organizatora i suorganizatora prijemu su prisustvovale i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te članica FA Koprivnica Nina Šešić Mežnarić koje sudjeluju u organizaciji Festivala.

Koprivničko – križevačka županija financijski podupire organizaciju Festivala, a vrijednost ovog Festivala od 2014. godine prepoznaje i Savez Alpe Jadran. Na kraju prijema razmijenjeni su prigodni pokloni, a svi su sudionici nastavili svoje aktivnosti zajedničkim mimohodom Zrinskim trgom.  

Foto: LuMedia

 

Pročitano 63 puta