17.07.2024.

Održana početna konferencija projekta „Brižne ruke podravske“ za područje pet općina

naslovna Brizne ruke podravske 20


U Društvenom domu u Ferdinandovcu danas je održana početna konferencija projekta „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ naziva „Brižne ruke podravske“ koji se provodi na području općina Kalinovac, Ferdinandovac, Podravskih Sesveta, Molvi i Novog Virja.

Saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota ispred nositelja projekta izrazio je zadovoljstvo uoči početka samog projekta spomenuvši višestruke koristi za lokalnu zajednicu i zahvalio svima koji su doprinijeli u uspješnoj pripremi projekta i zajedničkim snagama osigurali bespovratna sredstva. Načelnik Sobota posebno je istaknuo vrijednost nastavka projekta, faze IV. I zapošljavanja 24 pružateljica usluga starijim osobama i osobama s invaliditetom.   

Brizne ruke podravske 9

Zamjenik Ljubić čestitao je Općini Kalinovac i načelnicima Ferdinandovca, Molvi, Podravskih Sesveta i Novog Virja kao partnerima na još jednom hvalevrijednom projektu, koji osim zapošljavanja žena iz lokalne zajednice, ima za cilj povećati kvalitetu života krajnjih korisnika. Ujedno je poželio mnogo uspjeha u provedbi projekta, dodavši kako će Županija i županijske ustanove i nadalje biti na raspolaganju za potrebnu pomoć i podršku.

Brizne ruke podravske 8

Čestitkama se pridružila i ravnateljica PORA-e Melita Birčić, koja je pružila stručnu i tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta te naglasila da smo Županija primjer partnerstva i suradnje više općina na istom projektu te zahvalila svim načelnicima na opravdanom povjerenju i najavila kako vjeruje da će u iduće tri godine zajedno s općinama uspješno provesti i ovaj projekt. 

Spomenimo kako je PORA Regionalna razvojna agencija u proteklih sedam godina, pripremila 15 projekta iz programa Zaželi vrijednih 5,9  milijuna eura koji govore o važnosti brige za naše starije sugrađane na području Županije, njih 1 799,  za koje je brinulo 295 pružatelja usluga.  

Projekt i sve aktivnosti predstavila je voditeljica projekta Marija Janković, a o samom projektu i vrijednosti koje projekt nosi u ovim sredinama istaknuli su načelnik Ferdinandovca Vjekoslav Maletić, načelnik Podravskih Sesveta Mladen Sitek i načelnik Molvi Zdravko Ivančan.

Projekt „Brižne ruke podravske“ koji će se provoditi na području 5 općina u idućih 36 mjeseci (od 23. travnja 2024.  do 23. travnja 2027.) vrijedan je 1.188.000,00 eura za 144 korisnika (starijih osoba i osoba s invaliditetom),  a pomoć će im pružati 24 žene.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda plus kroz Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.“ u omjeru 85 posto, a preostalih 15 posto osigurano je u državnom proračunu.


Služba ureda župana

Izvor fotografija: Općina Kalinovac

Pročitano 164 puta