19.07.2024.

Obilježeno 10 godina rada Čitateljskog kluba slijepih „Šišmiš“

Citateljski klub slijepih Sismis 10 1


Udruga slijepih Koprivničko – križevačke županije danas je obilježila deset godina kontinuiranog rada Čitateljskog kluba slijepih „Šišmiš“ u prostorijama Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ u Koprivnici, a podršku aktivnostima dao je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Čestitke na kontinuiranom radu i provođenju aktivnosti uputio je zamjenik Ljubić koji je istaknuo važnost ovog programa za društvenu zajednicu, a posebno korisnicima kojima je ovaj program omogućio nove edukativne sadržaje.

U uvodnom dijelu okupljene je o radu Kluba uime Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije upoznala Maja Koren Golub, dok su se riječima zahvale obratili predsjednik Udruge Mario Šutalo, zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, ravnateljica Hrvatske knjižnice za slijepe Karolina Zlatar Radigović te idejni začetnik i prvi voditelj čitateljskog kluba „Šišmiš“ Alen Kerovec.

Čitateljski klub slijepih „Šišmiš“ je aktivnost iz programa „Priprema, pozor, SAD (Samopouzdani, Aktivni, Društveni) kojeg Udruga provodi od 2014. godine. Program se sufinancira sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Koprivničko – križevačke županije i Grada Koprivnice,  a partner Udruzi na provođenju programa je Koprivničko – križevačka županija.

Cilj osnivanja Čitateljskog kluba bio je pružiti korisnicima mogućnost uživanja u literarnim djelima različitih autora u zvučnoj tehnici, ali i razmjenu osobnih iskustava i impresije koje doživljavaju čitajući sa drugim članovima te na taj način unapređivanje njihovog načina razmišljanja, promjenu određenih stavova, ali i učenje aktivnog slušanja i uvažavanje mišljenja drugih.


Služba ureda župana

Izvor fotografija: Grad Koprivnica

Pročitano 124 puta