24.07.2024.

Župan obišao radove na Područnoj školi Drenovica

IMG 5025


Župan Darko Koren jučer je sa suradnicima obišao radove na rekonstrukciji Područne škole Drenovica koja djeluje u sastavu matične škole OŠ Ferdinandovac. Vrijednost radova iznosi 74.032 eura, pri čemu Općina Novo Virje u investiciji sudjeluje s 19.900 eura, dok je ostatak sredstava osiguran u proračunu Županije. 

Radovi rekonstrukcije uključuju uklanjanje dotrajale fasadne žbuke te izvedbu kontaktne toplinske fasade na vanjskim zidovima s toplinskom izolacijom, zamjenu dotrajale drvene stolarije i ugradnju PVC prozora te limarske radove.

IMG 4997

Župan Koren je prilikom obilaska zahvalio načelniku Mirku Remetoviću na sudjelovanju Općine u ovoj investiciji te naglasio kako je stvaranja najboljih uvjeta u školama jedna od temeljnih zadaća Županije. Da se odgovorne javne politike provode u kontinuitetu, najbolje pokazuju ulaganja u školsku infrastrukturu kroz nedavno završene velike investicijske cikluse izgradnje školskih sportskih dvorana u općinama,  zatim izgradnjom Centara kompetentnosti u Koprivnici i Đurđevcu, postavljanjem solarnih elektrana na školama te rekonstrukcijama školskih sportskih igrališta. Ulaganja se nastavljaju i dalje, planiraju se izgradnje, rekonstrukcije i obnove školskih objekata čime će se omogućiti i jednosmjenska nastava, napomenuo je župan, a sve s ciljem kako bi se još više poboljšali materijalni uvjeti te omogućio kvalitetan radni prostor za učenike i nastavnike.

IMG 5027

Obilasku radova na Područnoj školi Drenovica prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Ana Mušlek, ravnateljica Dječjeg vrtića „Bregunica”  Željka Hrženjak, član Općinskog vijeća Ivan Baruškin te prvi načelnik Općine Novo Virje Stanislav Tišljar.  

IMG 5033

Služba ureda župana

Pročitano 110 puta