28.07.2024.

U tijeku sanacije i projektiranja na državnim, županijskim i lokalnim cestama

Objavljeno u kategorijama: Novosti

 IMG 4994


Na sjednici Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko – križevačke županije održanoj prošlog tjedna u Županijskoj upravi, uz temu sigurnosti u prometu na području naše županije bilo je riječi i o radovima i projektima na državnim te županijskim i lokalnim cestama o čemu su izvijestili Davor Bobičanec ispred Hrvatskih cesta te Vesna Božičević-Remenar iz Županijske uprave za ceste Križevci.

Bobičanec je kazao kako je u Križevcima zamjetan problem kod novog kružnog toka blizu trgovačkog centra jer vozači ne poštuju propise. U Koprivnici je u tijeku projektiranje kružnog toka i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na problematičnom raskrižju ulica Zagrebačke, Varaždinske, A. Starčevića i I. Česmičkog te da je za jesen planirano zatvaranje jednog traka Varaždinske ulice kod benzinske postaje kako bi se do kraja izveli radovi aglomeracije.

20240723 101340

Radovi su planirani u Virju na raskrižju D2 – D210 kod benzinske postaje koje će se rekonstruirati u kružni tok nakon što se riješe imovinsko-pravni odnosi, a u Carevdaru na DC 41 je projektirana rekonstrukcija ceste i izgradnja staza. Radovi na brzoj cesti Križevci – Kloštar Vojakovački dobro napreduju, izvijestio je Bobičanec te dodao kako je kraj izgradnje predviđen za proljeće 2026. godine.

Što se tiče ŽUC-a, u nabavi su radovi za oko šest kilometara cesta koje će biti modernizirane i za oko 28 kilometara obnova kolnika, ukupne vrijednosti oko tri milijuna eura. Trenutno se izvode i radovi asfaltiranja na područjima aglomeracija, a što se tiče željezničkih prijelaza od ukupno 24 koja su u nadležnosti ŽUC-a, četiri su denivelirana u sklopu izgradnje drugog kolosijeka, izvijestila je Božičević-Remenar.

Na sjednici je bilo riječi i o sanaciji opasnih mjesta koja su definirana u dokumentu koji su izradili Županija, MUP Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske ceste i Županijska uprava za ceste. Viši savjetnik za promet i prometnu infrastrukturu Hrvoje Kancelak je izvijestio kako je prijedlog za sudjelovanje u sanaciji opasnih mjesta i kritičnih točaka u prometu poslan na 12 jedinica lokalne samouprave koje su se očitovale o mjerama koje treba poduzeti te se trenutno razmatraju mogućnosti i modeli financiranja.  

IMG 4983

Na kraju sjednice predstavnici Auto (moto) klubova su predstavili aktivnosti i edukacije koje se provode u vrtićima i osnovnim školama, a jedan iz naše županije plasirao se na europsko natjecanje u vožnji biciklom, sve u sklopu edukacije djece u petim razredima osnovnih škola koje financijski podupire Županija.

 

Služba ureda župana

Pročitano 82 puta