30.07.2024.

Članovi Udruge „Peski-Art Đurđevac“ sudjelovali na likovnoj koloniji u Sinju

Objavljeno u kategorijama: Novosti

2 4


Devet članova udruge „Peski-Art Đurđevac“ proteklog je vikenda sudjelovalo na likovnoj koloniji u Veteranskom centru Podružnica Sinj u organizaciji Udruge HVIDRA Podružnica Petrinja.

Likovne stvaratelje dočekali su domaćini, voditelj podružnice Veteranskog centra Igor Vidalina sa suradnicima koji su im poželjeli ugodan boravak u Sinju.

2 1

Trodnevni boravak i putovanje osim za stvarateljski rad iskorišten je i za brojne posjete događanjima i značajnim mjestima. Sudionici kolonije su posjetili simbol Domovinskog rata i operacije „Oluje“, Zvonimirov kraljevski grad Knin, trkalište i postroj alkara koji će sudjelovati u izvedbi 309. sinjske alke,  Memorijalni centar Josip Jović u Aržanu, rodnom mjestu prvog poginulog hrvatskog redarstvenika koji je život izgubio u akciji MUP-a na Plitvicama na „krvavi Uskrs“ 1991. godine te svetište Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju i svetište Hrvatskih Mučenika u Udbini.

3 5

Uz likovno stvaranje i izradu likovnih djela koja će krasiti zidove radnih i rehabilitacijskih prostora Veteranskog centra Podružnice u Sinju, kolonija je nastavak prijateljske suradnje s podružnicom udruge HVIDRA iz Petrinje te Veteranskim centrom u čije podružnice se tradicionalno daruju likovni radovi sa projekta „Podravina svojemu generalu“.

20240726 105953 800x600

Dodajmo na kraju kako su sudionici kolonijje bili Marija Stipan, Božica Pukec, Alojz Horvat, Mirko Horvat, Đuro Jaković, Mirko Markešić, Ivan Rođak, Pero Topljak i Franjo Mihočka.

Izvor: Udruga Peski-Art Đurđevac

Služba ureda župana

Pročitano 72 puta