02.08.2024.

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja položeni vijenci i zapaljene svijeće

Objavljeno u kategorijama: Novosti

20240802 073354


Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, danas su u Koprivnici kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen svim hrvatskim braniteljima stradalima u Domovinskom ratu. U ime Koprivničko-križevačke županije vijenac su položili zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak.

20240802 073118

Vijence su uz svečani postroj MUP-a Policijske uprave Koprivničko-križevačke položila i izaslanstva – Ministarstva hrvatskih branitelja – Područnog odjela Koprivnica i predstavnice obitelji stradalih hrvatskih branitelja, MORH-a i MUP-a, Grada Koprivnice te predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata. 

IMG 5072

Minutom šutnje i molitvom za sve stradale branitelje odana je počast svima koji su u temelje hrvatske državnosti i slobode utkali svoje živote. Zamjenik Ljubić je uz čestitku uoči proslave 29. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja zahvalio braniteljima na najvećoj žrtvi koju su podnijeli.

„ S ponosom se sjećamo svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja koji su stvarali suvremenu Hrvatsku. Sjećanje na njih nas čini ponosnima, ali isto tako stvara i obvezu da i dalje stvaramo gdje su oni stali da nastavimo stvarati modernu državu po mjeri svakog čovjeka i da svaki od nas ima dobar i kvalitetan život“,  kazao je Ljubić.

20240802 074235

Čestitku je uputila i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž koja je istaknula važnost odgovornosti prema državi i načinu na koji živimo.

Smatram da je to dan kad osim odavanja pijeteta poginulima i nestalima je prilika da razmislimo na koji način gradimo domovinu i gradit ćemo je u budućnosti“,  istaknula je Ostriž.

20240802 074435

Nakon svečanosti polaganja vijenaca u crkvi svetog Nikole biskupa u Koprivnici služena je sveta misa zadušnica za sve poginule i nestale hrvatske branitelje koju je predvodio policijski kapelan Policijske kapelanije Svetog Marka Križevčanina vlč. Ozren Bizek.

20240802 080918


Služba ureda župana

Pročitano 336 puta