22.08.2024.

Potpisani ugovori vrijedni 7,8 milijuna eura za obnovu i izgradnju novog Doma zdravlja u Križevcima

IMG 5602U prostorijama Županijske uprave danas je upriličeno svečano potpisivanje ugovora za radove na uklanjanju dijela zgrade, izgradnje dviju novih zgrada i energetsku obnovu postojećih dviju zgrada Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije u Križevcima vrijednog 7,8 milijuna eura.
Svečanom potpisivanju ovog značajnog projekta za županijski zdravstveni sustav prisustvovali su domaćini župan Darko Koren i zamjenik Ratimir Ljubić sa pročelnicima Darkom Masnecom, Anom Mušlek i Melitom Ivančić te ravnateljica Doma zdravlja Mirjana Hanžeković sa suradnicima Ninom Ivanušem i Terezijom Kolar, predsjednica Upravnog vijeća Marina Jakšić te predstavnici izvođača radova tvrtke Radnik d.d. Ana Habijanec i Mario Biljan.

IMG 5548U uvodnom obraćanju ravnateljica Hanžeković je prezentirala cijeli projekt ukupne vrijednosti 7.816.355,14 eura, a koji uključuje uklanjanje dijela zgrada, izgradnju dviju novih zgrada i energetsku obnovu postojećih dviju zgrada. Radovi će se izvoditi u tri faze, a planirani rok završetka ugovorenih radova je 36 mjeseci od dana uvođenja u posao.

„Riječ je o najvećem projektu Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije“ naglasila je ravnateljica „koji će biti vrlo značajan za cjelokupnu zdravstvenu zaštitu pacijenata na području garda Križevaca i okolice, kao i cijele naše Županije. Vrijednost samog projekta govori o njegovom značaju, a posebno smo zahvalni Županiji, županu i njegovim suradnicima koji su nas podržali u zajedničkoj odluci o ulasku u projekt“.

O organizaciji rada tijekom izvođenju radova, ravnateljica je poručila pacijentima „kako nema mjesta za zabrinutost, sve će se djelatnosti odvijati nesmetano s novom organizacijom poslova i preseljenjem djelatnosti, ali molimo i naše pacijente za razumijevanje i strpljenje s ciljem izgradnje adekvatnih prostora za pružanje buduće zdravstvene zaštite“.

IMG 5558Zahvalu na povjerenju i odluci o odabiru u procesu javne nabave uime tvrtke Radnik uputio je član Uprave Mario Biljan naglasivši postojeće dosadašnje reference i iskustvo u realizaciji značajnih projekata u zdravstvenom sustavu Županije i države te je istaknuo zahtjevnost samog projekta.

U ime osnivača Koprivničko – križevačke županije obratio se župan Koren zahvalivši ravnateljici na dosadašnjoj suradnji u pripremi projekta, a za koji će Županija osigurati cijeli iznos sredstava.
IMG 5571„Financijski i organizacijski projekt je vrlo zahtjevan i uvjeren sam da ćemo i daljnjom kvalitetnom suradnjom uspješno završiti ovaj projekt“ te je podsjetio na kontinuitet ulaganja Županije u zdravstveni sustav te dosad realizirane značajne infrastrukturne projekte: „stare zgrade interne pretvorene u Zavod za javno zdravstvo, nove zgrade interne, dnevne bolnice i energetska obnova centralne bolničke zgrade u Koprivnici, značajna ulaganja u Dom zdravlja u Đurđevcu i Koprivnici te ostali manji projekti. Ovim projektom će se izgraditi primjereni prostori obzirom da datiraju još iz 60-ih godina. Neke od tih zgrada su montažne, takozvane „marlesice“ koje imaju svoj vijek trajanja te ulaganje u njih nije niti ekonomično, niti održivo. Ovime će se osigurati kvalitetni uvjeti za pacijente i djelatnike Doma zdravlja“ te čestitao svima koji su sudjelovali u njegovoj pripremi“.

Projektom će se pridonijeti značajnoj kvaliteti zdravstvene zaštiti s obzirom da su pojedini dijelovi i prostorije potpuno neprimjereni, osvježiti će se dosadašnja vizura grada, a isto tako će djelatnici biti zadovoljniji te ugodnije obavljati svoje svakodnevne poslove u novim, modernim i prilagođenim prostorima poručeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Služba ureda župana


 

Pročitano 300 puta