26.08.2024.

Tradicionalna sveta misa u Bukevju okupila bivše mještane i vjernike

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Bukevje (4)


U nekadašnjem prekodravskom naselju Bukevje jučer je služena tradicionalna sveta misa povodom obilježavanja sjećanja na živote mještana koji su zbog poplava morali napustiti ovaj prostor 1973. godine.

Pored mnoštva okupljenih bivših mještana, vjernika i domaćina načelnika Novog Virja Mirka Remetovića i Općine Gola Stjepana Milinkovića,  tradicionalnom događanju prisustvovali su predsjednik Županijske skupštine Damir Felak i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.

Koncelebriranu svetu misu u kapelici blaženog Alojzija Stepinca predvodio je Branko Sajković, župnik u Goli i Ždali, a euharistijsko slavlje su uveličali crkveni zborovi iz Novog Virja i Ždale.

Bukevje je mjesto sjećanja na prošli život, koje je sredinom prošlog stoljeća brojilo 200 stanovnika, a koje su stanovnici napustili zbog čestih izlijevanja rijeke Drave.

S posebnim emocijama je služena sveta misa, a poslije su svi prisutni podijelili radost druženja na obiteljskim  ognjištima iz prošlosti, uz sjećanja na život kojega ovdje više nema. 


Izvor fotografija: podravski.hr

Služba ureda župana

Pročitano 355 puta