26.08.2024.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Dropkovec proslavilo 70. obljetnicu rada

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

DSC 1248


Prošlog vikenda je Dobrovoljno vatrogasno društvo Dropkovec svečanom sjednicom obilježilo 70. obljetnicu od osnivanja ovog stožernog društva na području općine Gornja Rijeka.

Svečanosti su prisustvovali župan Darko Korem, načelnik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović, načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer, uime JVP Križevci i Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Marijan Sokolić, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Gornja Rijeka Domagoj Šturbek, predstavnici DVD-ova Botinovec, Sudovec, Kolarec, Presečno Visočko, Sveti Petar Orehovec, Visoko, Sesvetska Selnica, Gregurovec, Kunovec, Selanec, Deklešanec i Kostanjevec te ostali uvaženi gosti i prijatelji Društva.

DVD Dropkovec osnovan je 1954. godine, predsjednik Društva je Slađan Šatvar, a zapovjednik Ivica Srbljinović.

Predsjednik Šatvar  se uvodno osvrnuo na bogatu povijest Društva i na najvažnije događaje u proteklih sedam desetljeća i istaknuo nabavu novih vatrogasnih vozila, izradu spomenika i izgradnju prostora za sastanke. U svom obraćanju prisjetio se i dugogodišnjeg preminulog predsjednika Društva Dragutina Srbljinovića.

DSC 1350

Župan Darko Koren uputio je pozdrave okupljenim domaćinima i gostima te čestitao ovu važnu obljetnicu naglasivši duh i zajedništvo koji ovi ljudi nose u sebi. U svom govoru spomenuo je i  preminulog Dragutina Srbljinovića kao legendarnog vatrogasca koji je dao veliki obol vatrogastvu, a kao što to nastavlja i  Ivica Srbljinović, zapovjednik Društva.

Načelnik Darko Fištrović rekao je kako je DVD Dropkovec jedino stožerno društvo koje je uvijek spremno pomoći te istaknuo izdvajanje oko 10 posto općinskog proračuna za Vatrogasnu zajednicu Općine Gornja Rijeka, ali najavio i daljnju pomoć Općine u projektima koji slijede.

Pozdravne riječi i čestitke uputili su predstavnici društava, gosti i uzvanici koji su istaknuli kvalitetan rad Društva i u vrlo zahtjevnim intervencijama na području Gornje Rijeke te naglasili veliko povjerenje i pomoć koju članovi Društva daju u brojnim situacijama.  

Na kraju svečanog dijela zaslužnim vatrogascima, sponzorima i svima koji su doprinijeli u  razvoju i radu Društva uručena su priznanja i spomenice.


Izvor fotografija: prigorski.hr

Služba ureda župana

Pročitano 174 puta