30.08.2024.

Ministrica Obuljen Koržinek prisustvovala predstavljanju novog bibliobusa koprivničke Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“

web CN9A6645

Predstavljanjem novog bibliobusnog vozila Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica  vrijednog 363 tisuće eura obilježena je 45. godišnjica bibliobusne službe na koprivničkom Zrinskom trgu.

Uz župana Darka Korena, gradonačelnika Mišela Jakšića te ravnatelja Knjižnice Karla Galinca i njihove suradnike svečanom obilježavanju prisustvovala je i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

CN9A6574

Prigodnim riječima obratio se ravnatelj Galinec koji se osvrnuo na prve dogovore oko financiranja novog bibliobusa koji su počeli 2022. godine te je zahvalio ministarstvu, županiji, gradu i ostalim općinama koji su se uključili u financiranje ovog projekta. „Novi bibliobus obilazit će ukupno 55 stajališta, od toga šest na području Grada, 46 stajališta u 17 općina, zatim dječji vrtić – objekt Crvenkapica u Kampusu, tvrtku Kampus i koprivnički Dom za starije i nemoćne osobe“, naglasio je ravnatelj Galinec. 

CN9A6428

Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo kako je Koprivničko-križevačka županija jedna od dvije županije koja ima potpunu pokrivenost sa bibliobusnom službom na svojim prostorima, a Županija podržava projekt od samih početaka. U ovoj nabavi vozila Županija je sudjelovala s gotovo 114 tisuća eura.  

CN9A6469

Ovo je radostan trenutak baš kao što radosno i izgleda ovaj bibliobus kojeg danas puštamo u pogon. Mislim da smo svi skupa danas ovdje sretni i zadovoljni. Jedna smo od dvije županije u Hrvatskoj koja ima potpunu pokrivenost s bibliobusnom službom na svojem prostoru. To je nešto što čovjeku veseli. Doživljavam tu aktivnost kao jednu prosvjetiteljsku i važnu u svakom pogledu, pogotovo kad danas živimo sa svim tehnološkim pomagalima. Vraća nas malo i u prošlost i dane koje smo živjeli na drugačiji način“ naglasio je župan.

CN9A6491

Sudionicima se obratio i gradonačelnik Mišel Jakšić koji je istaknuo sjajne rezultate Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“, koja su ujedno prepoznata i od strane Ministarstva.
„Naša knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ koja doista ostvaruje sjajne rezultate koji su prepoznati i od ministarstva kulture, prepoznati su i po brojnim međunarodnim priznanjima i mislim da na najbolji mogući način opravdavaju svako ulaganje koje imamo u našu kulturnu ponudu“
rekao je gradonačelnik.

Ministarstvo kulture i medija je podržalo ovaj projekt s 199 tisuća eura, a ministrica Obuljen Koržinek je kazala: „ Dijelimo s vama radost da smo ovaj projekat uspješno priveli kraju. Počela bih od još jedne pohvale koprivničkoj knjižnici i činjenici da ovdje u kontinuitetu i sadašnji ravnatelj i bivša ravnateljica i svi djelatnici knjižnice, zapravo u hrvatskim okvirima ostvaruju iznimne rezultate kada govorimo o knjižničnim uslugama. Spomenuo je župan sto postotnu pokrivenost cijele županije bibliobusnim službama. Mi ovdje imamo jedan od najvećih postotaka građana upisanih u knjižnicu u kontinuitetu“.

Svečanost otvorenja svojim nastupom su uveličala djeca iz Dječjeg vrtića “Bregunica” iz Novog Virja.

CN9A6761

Današnji posjet Koprivničko – križevačkoj županije ministrica je započela  radnim sastankom u Županijskoj upravi s predstavnicima Županije i Grada Koprivnice,  a nakon otvorenja bibliobusa obišla je i završene radove konstruktivne obnove Koprivničke sinagoge.


Služba ureda župana

Pročitano 155 puta