03.09.2024.

Na 15. Memorijalnom turniru „Braća Đelekovčan“ sudjelovalo deset ekipa

Djeleki 2


U organizaciji Rukometnog kluba Koprivnica prošlog vikenda u sportskim dvoranama Gimnazije „Josip Samaržija Bepo“ i Srednje škole Koprivnica održan je 15. Memorijalni turnir „Braća Đelekovčan“ koji je svojim pokroviteljstvom podržala i Koprivničko – križevačke županija. 

Muški rukometni klub Koprivnica osnovan je 1954. godine i od tada neprekidno sudjeluje u rukometnim natjecanjima. Trenutno broji  120 članova koji djeluju kroz šest ekipa i to jedna seniorska i pet mlađih dobnih kategorija. Škola rukometa obuhvaća 100-tinjak  dječaka s kojima rade kvalificirani treneri.
Njihovi dugogodišnji i istaknuti članovi bili su braća Dario i Ivica Đelekovčan koji su tragično stradali 2009. godine u prometnoj nesreći. U znak poštovanja i sjećanja već petnaest godina u kontinuitetu RK Koprivnica organizira memorijalni  turnir „Braća Đelekovčan“.

Ovogodišnji turnir je organiziran za ekipe U17-dječaci rođeni 2007/08 godine i U15-dječaci rođeni 2009/10 godine, a nastupilo je 10 ekipa: GRK Varaždin 1930, RK Ivančica-Ivanec, RK Sisak, RK Valpovka, RK Bjelovar, RK Viro-Virovitica.

Prigodnim riječima na otvorenju turnira obratila se zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, dok je sam turnir otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić. U svom obraćanju podsjetio je sve nazočne na braću Đelekovčan, Ivicu i Daria „koji su u svom kratkom životu uspjeli spojiti sport, školu, a kasnije i posao“ te ih istaknuo kao dobar primjer mladima.

Ovaj turnir samo je jedan u nizu ovogodišnjih manifestacija kojim se u Klubu obilježava sedamdeset godina aktivnog postojanja kluba.

Služba ureda župana


 

Pročitano 186 puta