03.09.2024.

Dan Općine Drnje proslavljen svečanom sjednicom Općinskog vijeća

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 2179


Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Društvenom domu u Drnju danas je proslavljen 31. rođendan Općine Drnje koji se obilježava 8. rujna na blagdan Male Gospe.  

Sjednicu koja je okupila članice i članove Općinskog vijeća, brojne goste i uzvanike iz političkog, društvenog i kulturnog života otvorio je član Općinskog vijeća Miljenko Jukić.

Načelnik Petar Dombaj u uvodnom govoru zahvalio se svima na odazivu te naglasio važnost suradnje kao ključ uspjeha Općine osvrnuvši se i na dovršetak projekta aglomeracija, važnog za dobrobit svih građana. Podsjetio je i na brojne manje infrastrukturne projekte od vitalne važnosti za život mještana, a posebno je istaknuo suradnju s Koprivničko-križevačkom županijom, koja je prihvatila inicijativu i pokrenula rekonstrukciju školskog igrališta, kao i druge projekte u školstvu.

IMG 2196 Osvrnuo se i  na prošlogodišnju poplavu koja je imala značajan utjecaj na život stanovnika te je predstavio buduće planove Općine. „Od većih zahvata, planiramo i za stopostotno financiranje prijaviti Centar za razvoj i unaprjeđenje poljoprivrede koji je vrijedan oko 1,7 milijun eura. Radi se o ustanovi koja bi okupljala poljoprivrednike i bila mjesto za suradnju, izlaganje i plasiranje domaćih proizvoda. To ne bi bio samo lijepo uređen prostor, već mjesto na kojem bi se razmjenjivala iskustva i pokazivali primjeri dobre prakse”.

Svečanoj sjednici uime Županije prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak i pročelnica Melita Ivančić.   

IMG 2210

Župan Koren je u svom obraćanju istaknuo kvalitetan rad i suradnju općinskog načelnika sa Županijom te uputio čestitku: „Pozdrav načelniku Općine, članicama i članovima Općinskog vijeća i svim mještanima. Pozdrav svim uzvanicima predvođenim saborskim zastupnicima. Lijepo je vidjeti i ovako veliki broj načelnika općina, što dovoljno govori o radu našeg Petra i ukazuje da se općina Drnje zaista iznimno cijeni i da sve što se ovdje radi može mnogima biti ogledni primjer kako to treba činiti. Općina Drnje je i Županiji izuzetno važan partner, hvala načelniku što je to u svom govoru naglasio”.  

Uz čestitke općinskom vodstvu na uspjesima u protekloj godini prisutnima se obratio uime svih načelnika Ivan Derdić, načelnik Peteranca, a prisutnima su se obratili i saborski zastupnici Mišel Jakšić, Tomislav Golubić i Željko Lacković.

Svečanu sjednicu svojom izvedbom uveličali su članovi školskog Tamburaškog sastava pod vodstvom Denisa Hodalića.  

Služba ureda župana


Izvor fotografija: Grad Koprivnica

Pročitano 153 puta