05.09.2024.

Početak radova na izgradnji modernog dječjeg vrtića na koprivničkom Bajeru

CN9A8142


Grad Koprivnica danas je svečano najavio početak radova na izgradnji novog Dječjeg vrtića na Bajeru, koji je sufinanciran sredstvima iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost 2021.-2026., u sklopu poziva „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“.

Ovaj projekt ukupne vrijednosti 6,3 milijuna eura, od čega je 2.675.691,82 eura osigurano je iz EU fondova, a osigurat će smještaj za 280 djece u 14 odgojnih skupina. Nove prostore vrtića na 2 205 četvornih metara prostora obogatiti će i vanjsko igralište na 4590 četvornih metara. Očekuje se da će vrtić biti dovršen i spreman za rad u rujnu 2025. godine.

Gradonačelnik Jakšić osvrnuo se na izgradnju jednog od najvećih projekata Grada u predškolskom obrazovanju te zahvalio Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Općini Koprivnički Bregi kao partneru u projektu i načelniku Mati Kuzminskom, Koprivničko-križevačkoj županiji i cijelom timu Gradske Uprave na pripremi ovog projekta. .

Uime izvođača radova tehničke karakteristike vrtića okupljenima je prezentirao član Uprave tvrtke Radnik d.o.o. Mario Biljan, a zadovoljstvo početkom radova na novom vrtiću iskazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Sandra Oreški.

Svečanom otvorenju radova prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, gradski pročelnici, predstavnici gradskih tvrtki i ustanova.

Vrtićarci iz Dječjeg vrtića Tratinčica Mia i Lovro, polaganjem vremenske kapsule svečano su otvorili radove na budućem vrtiću koji će postati središte za predškolski odgoj budućih generacija.

Služba ureda župana


Pročitano 48 puta